Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Compania aeriană cu unul dintre Boeing-urile 737 MAX prăbuşite a comandat 'urgent' mai multe Boeing-uri 737 MAX

Compania aeriană cu unul dintre Boeing-urile 737 MAX prăbuşite a comandat 'urgent' mai multe Boeing-uri 737 MAX

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Aug 2019, 22:14
Sursă foto: Facebook / Lion Air Externe

Compania aeriană "Lion Air", care a pierdut un aparat Boeing 737 MAX în octombrie 2018, a cerut în regim de "urgenţă" aproape 200 de avioane Boeing 737 MAX, transmite Reuters.

Asta după ce, iniţial, susţinuse că îşi va anula comanda de 187 de avioane în valoare de 21 de miliarde de dolari.

Potrivit companiei indoneziene, comandă este menită să-i susţină strategia de dezvoltare, bineînţeles, odată ce modelul 737 MAX va primi toate aprobările din partea organsimelor de reglementare.

În momentul de faţă, toată aparatele Boeing 737 MAX sunt ţinute la sol până când Boeing va remedia probleme softului menit să împiedice intrarea în vrie a avionului şi până când primeşte toate avizele necesare.

"Lion Air" a impus, totuşi, nişte condiţii gigantului Boeing. 

"Dacă nu ne satisfac cerinţele, vom anula comanda", a precizat co-fondatorul companiei, Rusdi Kirana.

Pe data de 29 octombrie 2018, un avion al companiei Lion Air s-a prăbuşit în Marea Java cu 189 de pasageri la bord, la scurt timp de la decolare. 

Iar pe 10 martie 2019, un alt avion Boeing 737, dar al companiei Ethiopian Airlines, s-a prăbuşit în timp ce efectua o cursă de la Addis Ababa (Etiopia) către Nairobi (Kenya). La două zile după acest al doilea accident, companiile aeriene şi-au oprit la sol aparatele model Boeing 737 MAX. 

Accidentele, precum şi modul în care Boeing a răspuns au dus la cele mai scăzute venituri semestriale de la înfiinţarea companiei până acum. Însă potenţialul impact negativ pe termen mediu-lung, asupra veniturilor companiei, ar putea fi chiar mai mare.

 
 
 
Loading...