Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O femeie de 100 de ani a fost votată într-un consiliu local. Ce promisiuni electorale i-au adus victoria

O femeie de 100 de ani a fost votată într-un consiliu local. Ce promisiuni electorale i-au adus victoria

Un articol de: Redacția B1.ro - 29 Mai 2019, 11:50
O femeie de 100 de ani a fost votată într-un consiliu local. Ce promisiuni electorale i-au adus victoria Sursă foto: shz.de Externe

Lisel Hesie, o femeie de 100 de ani dintr-un oraş din vestul Germaniei a candidat şi a şi câştigat alegerile pentru postul de consilier, relatează CNN.

"Este aptă atât mental, cât şi fizic pentru post", a declarat primarul orăşelului Kirchheimbolanden, ce are o populaţie de doar 8.000 de persoane.

"Lisel Hesie tocmai a împlinit 100 de ani în aprilie şi a decis să candideze pentru consiliu în primăvară. Şi a intrat! Mai mult decât atât, dar a avansat pe lista celor 20 de candidaţi de pe poziţia 20, până pe locul 1", a adăugat primarul.

În trecut, femeia a fost profesoară şi înotătoare. De altfel, o parte a campaniei ei electorale s-a concentrat pe redeschiderea piscinei în aer liber a localităţii.

"Până şi după vârsta de 90 de ani obişnuia să înoate mult în 'Freibad' - piscina exterioară închisă în anul 2011. Înotul şi redeschiderea piscinei exterioare este dorinţa inimii ei", a mai precizat primarul.

"Microfonul era oprit adeseori atunci când începeam să vorbesc despre basinul de înot, şi atunci evident că te opreşti, nu are sens să continui. Însă acum am 100 de ani şi sunt într-o poziţie diferită. Am o oportunitate să-mi deschid gura şi să spun ceva", a precizat Lisel Hesie, noua consilieră.

Dar în afara piscinei, noua consilieră vrea să înfiinţeze și un club pentru copii şi persoanele tinere.