Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe LizaMoon, atac informatic la un milion de pagini web pentru obținerea de informații bancare

LizaMoon, atac informatic la un milion de pagini web pentru obținerea de informații bancare

Un sofisticat atac informatic a afectat peste un milion de pagini web, acesta redirecţionând utilizatorii către o pagină care le cerea datele bancare, informează Huffington Post.

Utilizatorii erau redirecţionaţi către o pagină care îi avertiza că au probleme la calculator şi că trebuie să-şi cumpere un anumit program antivirus.

Potrivit specialiștilor care au descoperit atacul, acesta este cel mai mare atac de "injectare în masă" întâlnit până acum, sistemul presupunând introducerea unui cod pe paginile afectate care face redirecţionarea către o pagină ce imita un produs Microsoft.

Compania Websense care a identificat atacul l-a denumit "LizaMoon", după numele paginii web unde erau redirecţionaţi, la început, utilizatorii de internet.

Potrivit lui Patrik Ronald, managerul Websense, nu există indicii că portalurile pe care sunt redirecţionaţi utilizatorii ar putea prezenta un risc pentru calculatorul lor.

Specialiștii companiei au declarat că sistemul a fost gândit de către nişte persoane pricepute şi că s-ar putea să dureze un timp până for fi identificate programele prin care paginile web au fost "injectate" cu cod fraudulos.

 

Citeşte mai multe despre:   atac informatic,   Microsoft