Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Locuitorii din Transnistria se revoltă după ce au aflat că soția liderului de la Tiraspol ar avea cetăţenie română (FOTO)

Locuitorii din Transnistria se revoltă după ce au aflat că soția liderului de la Tiraspol ar avea cetăţenie română (FOTO)

Un articol de: - 14 Iun 2017, 12:32
Locuitorii din Transnistria se revoltă după ce au aflat că soția liderului de la Tiraspol ar avea cetăţenie română (FOTO) Foto: realitatea.md Externe

Regiunea autonomă Transnistria din Republica Moldova este cunoscută drept una extrem de rusofilă care se opune oricei încercări a moldovenilor de apropriere de București și în care vorbitorii de română sunt foarte prost primiți.

Acum, un adevărat scandal a pornit în regiune după ce s-a aflat că Svetlana Sergheevna Krasnoselskaia, soția președintelui autoproclamatei regiuni, ar avea cetățenia română, scrie realitatea.md.

Potrivit portalului cetatenie.just.ro a Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din România, soţia liderului de la Tiraspol ar fi depus cererea pentru cetăţenie încă în 2013, iar în 2015 cererea i-a fost acceptată și aceasta a depus jurământul. 

Această situație este una ironică, având în vedere că prin intermediul cetățeniei române aceasta poate călători liber prin Europa, Vadim Krasnoselski a fost declarată persoană non-grata în Uniunea Europeană datorită acțiunilor sale repetate de încercare de alipire a regiunii din stânga Nistrului la Federația Rusă.

Svetlana Krasnoselski este profesoară de limbă şi literatură rusă, dar în acest moment nu este angajată în câmpul muncii pe motiv că trebuie să aibă grijă de cei trei copii, două fete şi un băiat. 

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Transnistria,   scandal,   revolta