Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lombardia riscă să redevină epicentrul pandemiei de coronavirus. Autoritățile au impus restricții drastice după explozia cazurilor de COVID-19

Lombardia riscă să redevină epicentrul pandemiei de coronavirus. Autoritățile au impus restricții drastice după explozia cazurilor de COVID-19

Un articol de: George Lupu - 22 Oct 2020, 11:03
Lombardia riscă să redevină epicentrul pandemiei de coronavirus. Autoritățile au impus restricții drastice după explozia cazurilor de COVID-19 sursa foto: pixabay Externe

Situația epidemiologică devine alarmantă în Lombardia, regiunea care în luna martie a fost considerată epicentrul pandemiei de coronavirus. Numărul focarelor și cazurilor noi raportate au explodat, prin urmare autoritățile de la Roma au impus noi măsuri restrictive.

 

Lombardia, pe cale să redevină epicentrul pandemiei de coronavirus

 

Începând de joi, în Lombardia, intră în vigoare os erie de restricții care vizează circulația persoanelor în timpul noții iar călătoriile ar putea fi limitate în perioada următoare în toată regiunea.

În intervalul de timp cuprins între orele 23.00 şi ora 5.00 dimineața, pot fi efectuate deplasări doar pentru necesități de muncă dovedite, situații de necesitate, de urgență, sau din motive de sănătate. Ordonanța va fi în vigoare până la data de 13 noiembrie.

De asemenea, în regiunea Lombardia se revene la sistemului declaraţiilor pe propria răspundere. Nerespectarea măsurilor prevăzută de ordonanță se pedepsește cu sancțiuni cuprinse între 400 și 3.000 de euro. Aceste măsuri sunt luate de teamă ca situația disperată înregistrată în Italia în urmă cu câteva luni s-ar putea relua, așa cum au declarat autoritățile locale:
„Noi suntem aici pentru a încerca să găsim soluții, pentru că dacă pandemia izbucnește într-un oraș mare, efectul este unul devastator”, precizează primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala.

Potrivit specialiștilor, din cele 36.000 de decese înregistrate în Italia din cauza Covid-19, 33.000 au fost persoane cu vârste peste 65 de ani. Este adevărat că acum infecțiile îi afectează și pe cei mai tineri, însă categoria vârstnicilor este cea mai delicată.

 

Numărul cazurilor de coronavirus a explodat în Italia

 Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

În Italia se înregistrează de vinerea trecută circa 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în fiecare zi, însă până acum nu se reintroduseseră restricţii atât de drastice. 

Lombardia, unde situaţia este din nou cea mai gravă, este totodată motorul economic al Italiei, alături de Veneto şi Emilia-Romagna.

Luni, în regiunea cu capitala la Milano s-au raportat 1678 de cazuri noi, dintr-un total de 8338 la nivel naţional. Sâmbătă, în Lombardia apăruseră 2975 de cazuri, un sfert din totalul pentru întreaga Italie. În intervalul 12-19 octombrie, numărul de pacienţi spitalizaţi a crescut cu 145%.

În acest context, au fost dispuse mai multe restricții. În afară de interdicția de circulație, în weekend va fi restricționat și comerțul. Vor fi închise toate magazinele medii și mari, cu excepția celor care vând produse de primă necesitate, cum ar fi alimentele și medicamentele. Restaurantele se închid deja la miezul nopții încă de sâmbăta trecută, iar activitățile sportive de amatori sunt interzise.
 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Italia