Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Londra a lansat monedele de 50 de pence dedicate Brexitului. După 3 ani de lupte politice acerbe, Marea Britanie părăsește UE sâmbătă, la ora 1:00 AM

Londra a lansat monedele de 50 de pence dedicate Brexitului. După 3 ani de lupte politice acerbe, Marea Britanie părăsește UE sâmbătă, la ora 1:00 AM

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Ian 2020, 21:50
foto: Twitter Externe

Autoritățile din Regatul Unit au prezentat, duminică, noua monedă de 50 de pence, care a fost concepută pentru a marca ieșirea țării din UE și care va fi inscripționată cu sintagma „Pace, prosperitate și prietenie cu toate națiunile”, dar și cu data de împlinire a Brexitului, 31 ianuarie 2020, relatează Reuters.

Aproape trei milioane de monede vor fi distribuite de bănci, oficii poștale și magazine, începând de vineri, anunță Downing Street, precizând că alte șapte milioane vor intra în circulație ulterior, în același an.

„Părăsirea UE este un punct de cotitură în istoria noastră, iar moneda marchează începutul acestui nou capitol”, a spus Sajid Javid, ministrul britanic de Finanțe, care a prezentat primele monede.

Inițial, Londra plănuia să inscripționeze moneda cu data de „29 martie 2019”, primul termen fixat pentru împlinirea Brexitului, dar care a fost amânat odată pe fondul turbulențelor din politica internă britanică. Ulterior, Javid a cerut ca monedele să poarte data de „31 octombrie 2019”, dar nici acest termen de ieșire nu a mai fost respectat.

Proiectul de lege care implementează de facto ieșirea Regatului Unit din UE a devenit oficial lege joi. După mai bine de trei ani de neînțelegeri privind cum, când și dacă Brexitul ar trebui să aibă loc, Marea Britanie va părăsi UE, sâmbătă, la ora 1:00 AM (ora României).
 

Citeşte mai multe despre:   Brexit,   Marea Britanie
 
Loading...