Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Londra ameninţă că va denunţa Convenţia Europeană a Drepturilor Omului

Londra ameninţă că va denunţa Convenţia Europeană a Drepturilor Omului

Un articol de: - 03 Oct 2014, 17:28
Londra ameninţă că va denunţa Convenţia Europeană a Drepturilor Omului Foto: incomemagazine.ro Externe

Guvernul britanic a ameninţat că va denunţa Convenţia Europeană a Drepturilor Omului dacă nu va fi autorizat să ignore unele dintre recomandările instanţei de la Strasbourg, într-o ofensivă declanșată cu câteva luni înaintea alegerilor legislative, informează AFP.

„Țara trebuie să preia puterea deținută de judecătorii europeni în condițiile în care CEDO a relansat disputa cu Londra cu privire la dreptul de vot al deținuților britanici”, susține ministrul Justiției, Chris Grayling."Nu ne îndepărtăm de respectarea principiilor drepturilor omului. Dar spunem clar că suntem o naţiune suverană, care apără cel mai bine drepturile omului, iar deciziile care privesc naţiunea nostră trebuie luate de Parlamentul şi instanţele noastre, nu în altă parte", a adăugat ministrul.

Potrivit unui proiect inclus în programul electoral al conservatorilor premierului David Cameron, deciziile judecătorilor de la Strasbourg vor avea doar un rol consultativ.

Marea Britanie nu va mai fi obligată să respecte deciziile CEDO, urmând ca legea cu privire la drepturile omului, votată în 1998, în timpul guvernării laburiste, să fie anulată şi înlocuită cu British Bill of rights.

Ofensiva împotriva Convenţiei Europene a Drepturilor Omului se înscrie în programul general de revizuire a legăturilor Londrei cu Uniunea Europeană, care ar urma să se finalizeze în 2017 cu organizarea unui referendum cu privire la rămânerea Marii Britanii în cadrul blocului european.

Citeşte mai multe despre:   CEDO,   Londra,   Marea Britanie