Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie: Unul din cinci membri ai Camerei Lorzilor au afaceri private. Unul din aceştia a oferit consultanţă pentru Alexander Adamescu care încearcă să scape de extrădare

Marea Britanie: Unul din cinci membri ai Camerei Lorzilor au afaceri private. Unul din aceştia a oferit consultanţă pentru Alexander Adamescu care încearcă să scape de extrădare

Un articol de: Sebastian Pricop - 03 Iun 2019, 12:12
Marea Britanie: Unul din cinci membri ai Camerei Lorzilor au afaceri private. Unul din aceştia a oferit consultanţă pentru Alexander Adamescu care încearcă să scape de extrădare Externe

O analiză efectuată de reputa publicaţie britanică The Guardian a arătat că 169 dintre membrii Camerei Lorzilor lucrează ca şi consultanţi pentru diverse firme private, în timp ce 15 sunt plătiţi chiar de către guverne străine.

Jurnaliştii britanici subliniază că între aceştia se află un fost parlamentar conservator care acum deşi este membru al Camerei Lorzilor a oferit consultanţă pentru un om de afaceri român care este vizat de extrădare, mai exact Alexander Adamescu.

Lord Robathan a scris un articol de opinie în care critică autorităţile române pe care le numeşte corupte, dar în acest material nu menţionează că este unul plătit. Acesta l-a sprijinit public pe Adamescu şi chiar a depus o cauţiune de 20.000 de lire sterline în numele lui.

Cele mai reprezentate domenii sunt finanţe, energie, minerit şi apărare. Spre deosebire de parlamentari, membrii Camerei Lorzilor sunt consideraţi funcţionari publici part-time şi pot continua să facă şi alte afaceri cu condiţia să le declare în mod legal.

Cu toate acestea, au avut loc şi mai multe controverse. Lord Levy a fost nevoit să îşi ceară scuză după ce nu a declarat trei contracte ce îl legau de un multimiliardar rus. Moshe Kantor. 

Deşi nu este ilegal să ai asemenea contracte, numeroase persoane acuză că acestea pot fi folosite de guverne străine pentru a se putea implica în politica britanică.

Luna aceastea, noul ministru de Interne, Sajid Javid, a anunţat că ia în considerare să introducă un registru al agenţilor străini pe modelul celui existent în Statele Unite, pentru ca cei care reprezintă naţiuni străine să informeze guvernul şi să dea informaţii despre munca lor.

Organizaţia Transparency International din Marea Britanie a averzitat că membrii Camerei Lorzilor pot fi într-o situaţie de conflict de interese dacă acţionează în afara partidelor.
 

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   Alexander Adamescu