Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lovitură grea încasată de FACEBOOK. Un tribunal a decis că este... ilegal

Lovitură grea încasată de FACEBOOK. Un tribunal a decis că este... ilegal

Un articol de: - 13 Feb 2018, 18:23
Externe

Cea mai cunoscută reţea de socializare se află în centrul unui scandal în Germania.

Un tribunal din Berlin a stabilit că este ilegală utilizarea de către Facebook a datelor personale ale membrilor săi şi că reţeaua de socializare nu şi-a informat în mod adecvat utilizatorii cu privire la modul în care le utilizează datele, a anunţat luni un grup german de apărare a drepturilor consumatorilor, relatează Reuters.

Parametrii prestabiliţi ai Facebook şi unele dintre condiţiile sale de utilizare contravin legilor cu privire la consum, iar tribunalul a conchis că anumite dispoziţii referitoare la consimţământul utilizatorului cu privire la datele sale sunt invalide, a explicat Federaţia organizaţiilor consumatorilor germani (VZVB), potrivit news.ro.

Facebook ascunde parametrii prestabiliţi care nu respectă viaţa privată, în centrul său de confidenţialitate şi nu furnizează suficiente informaţii pe această temă atunci când utilizatorii se înregistrează”, a afirmat Heiko Duenkel, însărcinat cu contencioasele la VZVB, precizând că ”acest lucru nu răspunde exigenţelor unui consimţământ dat în cunoştinţă de cauză”.

Grupul german a publicat pe site o copie a hotărârii.

Reacţia Facebook nu s-a lăsat aşteptată, compania anunţându-şi intenţia de a face apel.

Reprezentanţii Facebook au precizat, într-un comunicat de presă, că a procedat deja la modificări importante în privinţa condiţiilor de utilizare şi a parametrilor săi în domeniul protecţiei datelor, după deschiderea dosarului, în 2015.

Compania a fost acuzată, la sfârşitul lui decembrie, de abuz de poziţie dominantă de către Biroul german contra cartelurilor, care i-a reproşat - la prezentarea primelor rezultate ale unei anchete lansate în urmă cu 22 de luni - că a cules datele utilizatorilor săi fără consimţământul acestora.

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   tribunal,   utilizatori
 
 
 
Loading...