Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lovitură în relația Donald Trump - Vladimir Putin: Congresul american a adoptat o rezoluție prin care cere Rusiei retragerea trupelor pe care le are în Transnistria

Lovitură în relația Donald Trump - Vladimir Putin: Congresul american a adoptat o rezoluție prin care cere Rusiei retragerea trupelor pe care le are în Transnistria

Un articol de: - 27 Mai 2017, 20:32
Lovitură în relația Donald Trump - Vladimir Putin: Congresul american a adoptat o rezoluție prin care cere Rusiei retragerea trupelor pe care le are în Transnistria Externe

Relația dintre Rusia și Statele Unite părea să se îndrepte spre o mare prietenie după venirea lui Donald Trump ca președinte. Această schimbare a relațiilor bilaterale era așteptată mai ales ca urmare a repetatelor întâlniri pe care oficiali din echipa lui Donald Trump le-a avut cu oficiali ruși și a informațiile, încă cercetate, că Rusia s-a implicat pentru a ajuta la câștigarea alegerilor de către Trump prin atacuri informatice și manipulare și răspândire de știri false.

Dar situația nu merge chiar așa precum se estima. Mai întâi Donald Trump a dat o lovitură Rusiei prin efectuarea unui bombardament împotriva unei baze a armatei siriene, aliată Rusiei, iar acum o nouă lovitură vine din partea Congresului american.

În Congres, s-a votat un proiect de lege care conține o cerere repetată adresată Rusiei pentru a retrage trupele militare pe care le are staționate în Republica Moldova în regiunea transnistreană.

În urma aprobării proiectului de lege a fost propusă crearea fondului de contracarare a influenţei ruse, de care ar putea beneficia şi Republica Moldova.

Proiectul de lege are drept scop iniţierea unui fond pentru diminuarea influenţei Rusiei, al cărei buget pentru perioada 2018-2019 va fi de 250 de milioane de dolari.

Congresul SUA îi solicită preşedintelui american Donald Trump să-i ceară Guvernului Federaţiei Ruse să-şi retragă trupele militare de pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei şi să înceteze subminarea guvernelor acestor state.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   Vladimir Putin,   Statele Unite,   Rusia,   Transnistria,   congres,   militari,   lovitura