Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lovitură pentru Facebook, în Polonia. Autoritățile se pregătesc să interzică ștergerea conturilor și a conținutului care nu încalcă legea poloneză

Lovitură pentru Facebook, în Polonia. Autoritățile se pregătesc să interzică ștergerea conturilor și a conținutului care nu încalcă legea poloneză

Un articol de: George Lupu - 14 Ian 2021, 12:10
Lovitură pentru Facebook, în Polonia. Autoritățile se pregătesc să interzică ștergerea conturilor și a conținutului care nu încalcă legea poloneză Externe

Sebastian Kaleta, secretar de stat în Ministerul Justiției din Polonia, a declarat că decizia Facebook de a elimina contul lui Trump a fost ipocrită, motivată politic și „echivalează cu cenzura”.

El a spus că proiectul de lege pregătit de ministerul justiției va face ilegală pentru companiile de social media eliminarea postărilor care nu încalcă legea poloneză, scrie The Guardian.

"Eliminarea conținutului legal ar încălca direct legea, iar acest lucru va trebui respectat de platformele care operează în Polonia", a declarat Kaleta pentru ziarul Rzeczpospolita.

În ultimii ani, Facebook a trecut la blocarea conținutului distribuit de organizații și de politicieni polonezi de extremă dreapta.

Contul deputatului Janusz Korwin-Mikke, aliniat cu partidul Konfederacja, a fost exclus în noiembrie. Acesta avea 780.000 de adepți, pentru ceea ce Facebook a numit încălcări repetate ale standardelor comunității. Korwin-Mikke a acuzat Facebook că este condus de „fasciști și bolșevici”.

În conformitate cu prevederile proiectului de lege polonez, utilizatorii ar putea depune o petiție în instanță pentru a forța companiile de socializare să redea conținutul șters dacă cred că nu încalcă legea poloneză. Instanța se va pronunța în termen de șapte zile, iar procesul va fi complet electronic.

Morawiecki a cerut UE să introducă reglementări similare. Alți politicieni europeni, inclusiv germana Angela Merkel, și-au exprimat nemulțumirea față de interdicția impusă de Trump de către diverse instituții de socializare, iar o nouă propunere a UE, Legea serviciilor digitale, prevede reglementări mai dure pentru companiile tehnologice, inclusiv amenzi dure pentru eșecul blocării ilegale conţinut.