Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe LOVITURĂ pentru MARK ZUCKERBERG: Se cere înlăturarea sa de la conducerea Facebook

LOVITURĂ pentru MARK ZUCKERBERG: Se cere înlăturarea sa de la conducerea Facebook

Un articol de: B1.ro - 18 Oct 2018, 10:36
LOVITURĂ pentru MARK ZUCKERBERG: Se cere înlăturarea sa de la conducerea Facebook Externe

Mai multe fonduri publice care deţin acţiuni la Facebook au susţinut miercuri o propunere de înlăturare a lui Mark Zuckerberg din funcţia de preşedinte al companiei, afirmând că operatorul reţelei sociale nu a gestionat bine mai multe scandaluri de amploare.

Propunerea va fi votată la adunarea generală a acţionarilor care va avea loc în luna mai  2019, anunță Reuters.

Acționarii cer consiliului de administraţie al Facebook să transforme postul de preşedinte al board-ului într-o funcţie independentă.

Trezoreriile statelor Illinois, Rhode Island şi Pennsylvania şi trezorerierul oraşului New York, Scott Stringer, s-au alătural propunerii făcute în acest sens de fondul de hedging Trillium Asset Management în luna iunie.

Facebook are un rol extins în societate şi în economia noastră. Au o responsabilitate socială şi financiară să fie transparente – acesta este motivul pentru care cerem independenţă şi responsabilitate în board-ul companiei”, a spus Stringer.

Potrivit propunerii, lipsa unui preşedinte independent şi a supravegherii a contribuit la gestionarea necorespunzătoare a unei serii de controverse grave, inclusiv implicarea Rusiei în alegerile din Statele Unite şi scurgerea de date către Cambridge Analytica.

Zuckerberg deţine aproximativ 60% din drepturile de vot, potrivit unei declaraţii depuse în aprilie la autorităţile de reglementare.

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   Mark Zuckerberg