Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lovitură pentru sectorul turistic din Bulgaria: Tot mai mulți români își anulează rezervările pentru vacanța de Paște

Lovitură pentru sectorul turistic din Bulgaria: Tot mai mulți români își anulează rezervările pentru vacanța de Paște

Un articol de: George Lupu - 14 Apr 2021, 10:26
Lovitură pentru sectorul turistic din Bulgaria: Tot mai mulți români își anulează rezervările pentru vacanța de Paște Foto: Yousel Alfuhigi (Unsplash.com) Externe

Tot mai mulți români își anulează rezervările făcute pentru sectorul turistic din Bulgaria în perioada minivacanței de Paști, având în vedere că la nivel european nu a fost încă adoptată legislația privind certificatele verzi COVID. În aceste condiții, potrivit g4media.ro, nu există în acest moment reguli clare pentru intrarea în Bulgaria a turiștilor din Uniunea Europeană și din terțe state de la 1 mai 2021.

În aprilie și mai, peste 800 de zboruri către aeroporturile din Varna și Burgas au fost anulate, a anunțat concesionarul Fraport. Acest lucru va duce la noi pierderi financiare pentru cele două aeroporturi de la Marea Neagră, care au raportat anul trecut o scădere cu 80% a numărului de pasageri.

Zborurile anulate cu turiști sunt din Germania, Republica Cehă, Slovacia, Austria, Polonia și Israel. Pentru Aeroportul Varna, au fost anulate 450 de zboruri, iar pentru Burgas – 350.

Comisia Europeană nu a introdus încă un certificat electronic unic de călătorie pentru a asigura trecerea frontierei fără probleme pentru persoanele cu vaccin, cu anticorpi după trecerea prin boală, sau cu test PCR negativ.

Singura cerință sigură pentru ca străinii să intre în Bulgaria este să prezinte un test PCR negativ sau să stea în carantină, care poate fi anulată dacă este prezentat un test negativ în termen de 72 de ore. Guvernul bulgar nu a fost de acord cu apelurile hotelierilor și operatorilor din turism pentru a suporta costul testării turiștilor străini, așa cum fac alte țări.

Prezentarea unui test PCR se dovedește a fi un cost ridicat pentru turiștii români, care în mod tradițional vin în Bulgaria cu propriul transport.

Potrivit datelor Camerei de Turism din Varna, aproape 30.000 de angajați din turism ar trebui imunizați numai pe coasta de nord a Mării Negre în Bulgaria.

 Hotelierii și operatorii din turism sunt convinși că sezonul poate avea succes numai cu personal vaccinat și reguli clare pentru turiști, care includ „certificate electronice verzi”. Absența lor oprește zborurile charter pentru turiști.

Vești excelente! Se oferă câte 1 milion de dolari pentru 5 persoane care se vaccinează împotriva COVID-19

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   Paste,   COVID-19