Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lovitură pentru Tudorel Toader. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași pierde în primă instanță procesul pentru cantina din Copou

Lovitură pentru Tudorel Toader. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași pierde în primă instanță procesul pentru cantina din Copou

Un articol de: George Lupu - 03 Mar 2021, 13:21
Lovitură pentru Tudorel Toader. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași pierde în primă instanță procesul pentru cantina din Copou sursa foto: Facebook Externe

Universitatea condusă de Tudorel Toader a cerut în instanţă proprietatea cantinei care se află în Complexul Târguşor invocând un drept istoric de proprietate asupra terenului. Instanţa a decis însă că UAIC nu are calitate procesuală.
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) a câştigat procesul intentat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și rămâne proprietara cantinei care se află în Complexul Târguşor, din Copou, scrie Ziarul de Iași.

Decizia nu este definitivă iar rectorul Universității Cuza, Tudorel Toader, a precizat că o va ataca în apel: „Nu ne rămâne decât să facem apel”.

Terenul de peste 3.000 de metri pătraţi şi clădirea de 1.000 de metri pătraţi sunt revendicate de către UAIC în contextul în care acestea au fost în trecut în proprietatea universităţii, mai exact, în perioada comunistă. Însă, din 1985, ele au fost trecute în administrarea USAMV, care a ridicat atunci acolo una dintre cele mai apreciate cantine studenţeşti din Iaşi, unde, înainte de pandemie, puteau lua masa şi alte persoane în afară de angajaţii universităţii.

„Nu ne rămâne decât să facem apel”, a precizat prof.dr. Tudorel Toader.

În ceea ce priveşte reprezentanţii USAMV, prof.dr. Gerard Jităreanu a precizat că nu doreşte să comenteze asupra rezultatului procesului în această fază.

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader