Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lucruri de făcut și experimentat în Thailanda

Lucruri de făcut și experimentat în Thailanda

Un articol de: - 27 Apr 2018, 11:18
Lucruri de făcut și experimentat în Thailanda Externe

Există un motiv (mai multe, de fapt) pentru care Thailanda este atât de populară printre turiști. Sunt atâtea lucruri de făcut și văzut în această țară încât ți-ai putea petrece întreaga viață explorând-o fără a vedea nici măcar jumătate din ea. Pe lângă plajele cu nisip fin, apele curate și albastre sau hotelurile superbe, Thailanda se mai mândrește și cu jungle luxuriante, orașe pline de viață sau ruine ale vechilor regate. Iar viața de noapte este atât de colorată și neobișnuită încât nu te vei distra mai bine nicăieri în lume. În acest articol, îți arătăm câteva lucruri pe care trebuie neapărat să le vezi sau să le experimentezi în timpul unui sejur în Thailanda in 2018.

Cunoaște elefanții

Dacă ar fi să întrebi pe oricine ce ar trebui să faci în Thailanda, toți ți-ar da același răspuns - o plimbare cu elefanții. Înainte de asta, îți recomandăm să studiezi puțin opțiunile și locurile pentru că s-ar putea să le oferi banii tăi câștigați cu greu locurilor care exploatează și tratează animalele cu cruzime. Pentru o experiență etică și de neuitat cu elefanți, noi îți recomandăm sanctuarul Elephant Rescue Park din Chiang Mai, unde elefanților tratați cu cruzime li se oferă o nouă șansă la o viață liniștită. Desigur, e interzis să îi călărești aici însă îi poți hrăni, curăța, mângâia și te poți bucura și de o plimbare liniștită alături de Dumbo.

Răsăritul în Chiang Mai

Dacă vrei să ai parte de o experiență de neuitat, asistă la răsăritul în Chiang Mai dintr-un balon cu aer cald. Chiang Mai este o zonă superbă din mai multe puncte de vedere, însă o vei privi cu alți ochi odată ce ai zburat cu un balon deasupra ei. Vei admira vasta întindere de munți care îmbrățișează orașul de lângă. Turul începe la 6:00 AM și durează o oră. Crede-ne pe cuvânt, merită să te trezești devreme pentru așa o experiență.

Vizitează templele din Bangkok

Începe cu cel mai celebru și frumos templu din țară, Wat Phra Kaew sau Templul lui Buddha de Smarald. Se crede că Buddha de Smarald a fost descoperit când un templu din Chiang Rai a fost lovit de un fulger în anul 1434. Figurina sacră a trecut prin mai multe aventuri de-a lungul secolelor până în anul 1784, când a ajuns la templu. Doar regele Thailandei poate atinge figurina, iar acesta o face de 3 ori pe an, în timpul ceremoniilor foarte importante. Pe lângă Wat Phra Kaew, merită să vizitezi și Wat Pho sau Wat Arun (Templul Răsăritului). Iar partea cea mai bună e că le poți vizita pe toate 3 într-o singură zi.

Udă-te din cap până în picioare la Songkran

Festivalul Songkran face parte din tradițiile de anul nou din Thailanda și este cea mai mare bătaie cu apă din lume. Anul nou thailandez are ca dată mijlocul lui aprilie, așa că dacă plănuiești să vizitezi Thailanda pe timp de primăvară, nu rata acest eveniment. Înarmează-te cu un pistol cu apă și participă și tu la acest mare festival. Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!