Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lumea MODEI luată prin SURPRINDERE! Franța interzice MANECHINELOR prea slabe să DEFILEZE și obligă menționarea imaginilor RETUȘATE

Lumea MODEI luată prin SURPRINDERE! Franța interzice MANECHINELOR prea slabe să DEFILEZE și obligă menționarea imaginilor RETUȘATE

Un articol de: - 08 Mai 2017, 11:46
Lumea MODEI luată prin SURPRINDERE! Franța interzice MANECHINELOR prea slabe să DEFILEZE și obligă menționarea imaginilor RETUȘATE Foto: Cosmopolitan Externe

Această decizie se va pune în aplicare din 6 mai. Modelele care defilează pe podium trebuie să vină cu un certificat medical, valabil în ultimii doi ani care să ateste că „starea lor de sănătate generală” este una bună și mai mult de atât, trebuie să arate indicele masei lor corporale (IMC), potrivit bbc.com.

În cazul în care această lege nu va fi respectată, poliția din Hexagon a pregătit pedepse de până la 6 luni de închisoare și amenzi usturătoare de 75.000 de euro.

O altă decizie controversată la care nu se așteptau cei din lumea modei, spune că imaginile vor trebui însoțite de la 1 octombrie de mențiunea „fotografie retușată" pentru mesajele publicitare care apar în ziare, afișe, internet sau cataloage.

Unul dintre motivele pentru care Ministerul Sănătății a luat această hotărâre neașteptată este de a lupta împotriva anorexiei prin interzicerea modelelor prea slabe la defilările de modă.

Pe lângă Franța, printre alte țări care au dat această lege se numără Spania, care interzice din 2006 defilarea top-modelelor cu un IMC de sub 18 pe Pasarela Cibeles, sau Italia.

 

Citeşte mai multe despre:   Franta\