Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lupte de stradă în capitala Austriei: Ciocniri violente între kurzi și turci, la Viena. Una din cele mai afectate zone, un cartier unde trăiesc mulți români (VIDEO)

Lupte de stradă în capitala Austriei: Ciocniri violente între kurzi și turci, la Viena. Una din cele mai afectate zone, un cartier unde trăiesc mulți români (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 28 Iun 2020, 10:31
Lupte de stradă în capitala Austriei: Ciocniri violente între kurzi și turci, la Viena. Una din cele mai afectate zone, un cartier unde trăiesc mulți români (VIDEO) Externe

Mai multe zone din capitala Austriei au fost curpinse de proteste, multe dintre ele violente, între grupări kurde de extremă-stânga și ultra-naționaliști turci. Una dintre cele mai afectate zone de ciocnirile dintre cele două parți este cartierul Favoriten, unde locuiesc și mulți români. Sâmbătă a fost a treia seară consecutivă de proteste, potrivit presei austriece. Ca reacție la violențe, cancelarul austriac a promis aplicarea unei politici de toleranță zero față de protestatarii violenți.

Deși, într-o primă fază, protestele grupărilor kurde au fost pașnice, ele au degenerat în violențe după ce grupuri ultra-naționaliste turce au intervenit și i-au atacat pe participanți. Potrivit poliției vieneze, cele două tabere s-au bătut cu pietre, artificii și sticle. În plus, au spart mai multe magazine, în ciuda unei prezențe importante a forțelor de ordine.

De altfel, nici forțele de ordine nu au fost scutite, mai mulți ofițeri fiind răniți ușor de obiectele aruncate de catre demonstranți. Pe cale de consecință, autoritățile au recurs la arestări.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Demonstrațiile au ajuns deja în cea de a patra zi. Ca reacție la violențe, cancelarul austriac Sebastian Kurz a promis aplicarea unei politici de toleranță zero față de protestatarii violenți. În cartierul vienez "Favoriten", de exemplu, unde locuiesc mulți români, ar urma să fie implementate interdicții menite să prevină violențele.

”În Austria, în special la Viena, nu dorim imagini cu violența în stradă ca cele din alte țări. Prin urmare, nu vom permite ca aceste conflicte să se răspândească din Turcia în Austria și să se desfășoare violent pe străzile noastre”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz, potrivit krone.at.

În plus, Ministerul de Interne de la Viena va demara o anchetă, în colaborare cu reprezentanții minorității turce, pentru a descoperi persoanele care au încurajat violențele de partea turcă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Citeşte mai multe despre:   Austria,   Turcia,   Sebastian Kurz