Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lupte între forțele armate din Siria și Iordania: Incidentul subliniază temerile că războiul civil sirian ar putea da naștere unui conflict regional

Lupte între forțele armate din Siria și Iordania: Incidentul subliniază temerile că războiul civil sirian ar putea da naștere unui conflict regional

Forțele siriene și iordaniene s-au luptat de-a lungul graniței dintre cele două state în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar incidentul a întărit temerile comunității că războiul civil din Siria ar putea da naștere unui război regional pe scară mai largă.

Lupta de la granță a început după ce refugiați sirieni au încercat să treacă în Iordania, conform unui activist al opoziției din Siria, care a fost martor la acestea, relatează Reuters. Trupele siriene au tras focuri peste graniță și a început conflictul, a spus și un iordanian. Nimeni nu a fost ucis, conform raportărilor, în partea iordaniană.

Activistul sirian a declarat că vehicule blindate au fost implicate în conflict, care a avut loc în zona Tel Shihab-Turra, la aproximativ 80 de kilometri de capitala Iordaniei, Amman.

Și în trecut, trupele iordaniene au tras focuri în zona graniței, pentru a opri forțele sirene să împuște refugiații care încercau să fugă în Iordania, dar acest ultim incident este cel mai grav de la începerea revoltei împotriva lui Assad, acum 17 luni. Acesta probabil va alarma puterile vestice, care se tem de orice violență în regiunea divizată din cauza războiului civil sirian.

Secretarul de stat american Hillary Clinton și-a mărit sâmbătă eforturile de a contracara criza din Siria, când a ajuns în Turcia pentru discuții cu premierul Tayyip Erdogan și membrii ai opoziției siriene.

Trupele loiale președintelui Bashar al-Assad au încercat să distrugă rezistența din Alep, cel mai mare oraș din Siria, dar rebelii au declarat că vor riposta, deși au pierdut din terenul câștigat și au puțină muniție.

“Putem face față bombardamentelor,” a spus comandantul rebelilor Abu Thadet, adăugând că “lunetiștii sunt cei care fac treaba grea.”

Citeşte mai multe despre:   Siria,   Iordania,   lupte,   conflict,   Hillary Clinton,   Bashar al-Assad