Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lupul de pe Wall Street reloaded. Suma fabuloasă câştigată de „50 Cent” în timp ce marii bogaţi rămâneau cu buzunarele goale

Lupul de pe Wall Street reloaded. Suma fabuloasă câştigată de „50 Cent” în timp ce marii bogaţi rămâneau cu buzunarele goale

Un articol de: - 13 Feb 2018, 15:52
Externe

Cădea bursei de pe Wall Street de săptămâna trecută nu a fost o tragedie pentru toţi investitorii, deşi cei mai bogaţi oameni de pe planetă au pierdut 114 miliarde de dolari.

Magnatul Warren Buffet a pierdut 5,1 miliarde de dolari într-o singură zi, în timp ce fondatorul Facebook, Mark Zuckenberg, a rămas fără 3,6 miliarde de dolari în conturi. Jeff Bezos, șeful Amazon, a anunţat că a pierdut de 3,3 miliarde de dolari după ce acțiunile companiei au înregistrat o corecţie de aproape trei procente, iar Larry Page și Sergey Brin, fondatorii gigantului Google, au pierdut și ei câte 2,3 miliarde de dolari.

În
timp ce bursa americană pica, un client misterios, care a fost numit "50 Cent", a reușit să facă un profit fabulos, de 200 de milioane de dolari, informează CNBC.

"Începând cu 9 februarie, cumpărătorul misterios a pariat împotriva mulțimii și a reușit să facă sute de milioane de dolari în urmă volatilității de pe piață", a declarat Pravit Chintawongvanich, șeful strategiei derivatelor la Macro Risk Advisors,
potrivit ziare.com.

Potrivit analistului, analiza profitului și pierderilor acestui misterios trader arată că el și-a păstrat pozițiile pe care le avea înaintea căderii burselor și nu a pariat direct pe volatilitatea acțiunilor, ci a încercat să își păstreze portofoliul de acțiuni pe care deja în avea din ianuarie 2017.

"Spre deosebire de multe rapoarte senzaționale, credem că '50 Cent' și-a făcut strategia pe apărare, mai degrabă decât să parieze zilnic. Cu alte cuvinte, a fost mult timp în pericol", a mai afirmat şeful de la Macro Risk Advisors.

Săptămâna trecută,
bursa de pe Wall Street a înregistrat scăderi puternice. Luni, 5 februarie, indicele vedetă Dow Jones Industrial Average (DJIA) a pierdut aproape 1.600 de puncte, cel mai mare declin din timpul unei zile de tranzacționare.

Joia trecută Dow Jones a înregistrat a două cea mai mare scădere din istoria sa, de 4,2%.


 

 
 
 
Loading...