Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe "M-A AMENINȚAT CU RĂZBOIUL!" Președintele din Filipine susține că liderul chinez L-A AVERTIZAT cu un CONFLICT DE PROPORȚII

"M-A AMENINȚAT CU RĂZBOIUL!" Președintele din Filipine susține că liderul chinez L-A AVERTIZAT cu un CONFLICT DE PROPORȚII

Un articol de: - 20 Mai 2017, 11:08
"M-A AMENINȚAT CU RĂZBOIUL!" Președintele din Filipine susține că liderul chinez L-A AVERTIZAT cu un CONFLICT DE PROPORȚII Foto: ABS-CBN News Externe

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că președintele chinez Xi Jinping l-a avertizat că va declanșa un război dacă Filipine va încerca să extragă petrol dintr-o zonă disputată din Marea Chinei de Sud, informează Reuters.

Cei doi s-au întâlnit luni, la Beijing, iar Duterne a precizat că a primit un avertisment ”prietenos” în timpul unei discuții pe care au avut-o acolo.

“Intenționăm să extragem petrol din acea zonă. Că aparține Chinei, asta e concepția voastră. Totuși, după mine, putem să extragem petrol fiindcă e al nostru”, i-ar fi spus președintele filipinez celui chinez.

“Suntem prieteni, nu vrem să avem un conflict cu voi, vrem să menținem actuala relație cordială, dar dacă veți forța nota, vom merge la război”, ar fi fost replica lui Xi Jinping, conform spuselor lui Duterte.

În 2016, Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga a stabilit că Filipine are dreptul de a explora o zonă de 200 de mile din Marea Chinei de Sud. 

Președintele Duterte a fost criticat de mai multe ori că nu a presat China să accepte această sentință. În replică, el a susținut că întâi e nevoie de întărirea relațiilor diplomatice dintre cele două state, care să faciliteze mai apoi investițiile în infrastructură. În plus, a mai spus Duterte, Filipine ar putea beneficia de împrumuturi de miliarde de dolari de la China.

Citeşte mai multe despre:   Filipine,   China,   razboi,   petrol