Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Macron, atac subtil la adresa lui Trump, după retragerea SUA din Acordul de la Paris: Să facem planeta măreață din nou (VIDEO)

Macron, atac subtil la adresa lui Trump, după retragerea SUA din Acordul de la Paris: Să facem planeta măreață din nou (VIDEO)

Un articol de: - 02 Iun 2017, 11:13
Macron, atac subtil la adresa lui Trump, după retragerea SUA din Acordul de la Paris: Să facem planeta măreață din nou (VIDEO) Externe

Preşedintele francez Emmanuel Macron a catalogat drept o greșeală retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice. Liderul de la Elysee a ținut să sublinieze că acest acord nu este negociabil, informează The Independent

"Vă spun ferm în această seară. Nu vom renegocia un acord mai puţin ambiţios. În niciun caz",  a spus Macron. Acesta i-a invitat apoi pe inginerii, antreprenorii și oamenii de știință americani să meargă în Franța pentru a lucra împreună cu specialiștii din Hexagon la găsirea unor soluții concrete pentru mediu. 

Macron, atac subtil la adresa lui Trump, după retragerea SUA din Acordul de la Paris: Să facem planeta măreață din nou

"Franţa crede în voi. (în SUA - n.r.), lumea întreagă crede în voi, dar nu greşiţi în privinţa climei; nu există un plan B, pentru că nu există o planetă B. În seara aceasta, Statele Unite au întors spatele lumii, dar Franţa nu va întoarce spatele americanilor", a declarat Emmanuel Macron într-un discurs susținut în limba franceză, dar pe care l-a încheiat cu un scurt mesaj în limba engleză. 

De altfel, la finalul discursului său, președintele francez a parafrazat sloganul de campanie al lui Donald Trump, “Să facem America măreață din nou”, sugerând că ar trebui ”Să facem planeta măreață din nou”. 

“Acordul de la Paris rămâne ireversibil și va fi implementat nu doar de Franța, dar și de celelalte națiuni. Vom reuși deoarece sunt complet implicați, pentru oriunde am locui, oricine am fi, toți împărtășim aceeași responsabilitate: să facem planeta măreață din nou”, a încheiat Emmanuel Macron, parafrazând sloganul lui Donald Trump – “Să facem America măreață din nou”, a transmis Emmanuel Macron
 

Citeşte mai multe despre:   Emmanuel Macron,   Donald Trump,   retragere,   SUA