Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Macron, pus la zid de Francois Hollande: Nu trebuie să li se ceară francezilor sacrificii care nu sunt utile

Macron, pus la zid de Francois Hollande: Nu trebuie să li se ceară francezilor sacrificii care nu sunt utile

Un articol de: - 23 Aug 2017, 13:10
Foto: france24.com Externe

Fostul președinte al Franței, Francois Hollande i-a adresat un avertisment dur actualului lider francez Macron, pentru prima oară după plecarea sa de la Elysee.

Hollande l-a îndemnat pe actualul lider din Hexagon să nu "ceară francezilor sacrificii care nu sunt utile" prin reformarea Codului Muncii, odată cu apropierea începerii unui nou an școlar tensionat, potrivit AFP.

„Nu trebuie să li se ceară francezilor sacrificii care nu sunt utile”, a transmis Hollande lui Emmanuel Macron, fostul său protejat din perioada când ocupa funcția de adjunct al secretarului general al Elysee, iar apoi ministru al Economiei.

Invitat la deschiderea festivalului de film din Angouleme, ce a avut loc marți, Hollande a mai declarat în fața presei că nu va fi nevoie să se flexibilizeze piaţa muncii dincolo de ceea ce am făcut deja, cu riscul de a crea rupturi”.

”Ceea ce este necesar este să se susţină ceea ce s-a angajat, investiţiile, consumul, puterea de cumpărare şi să se evite orice decizie care ar fi contrară acestei direcţii, a insistat François Hollande.

”Rezultatele se văd, ele au apărut de altfel în ultimele luni ale mandatului şi sunt cu atât mai evidente astăzi. Am observat că, începând din 2015, creşterea (economică) şi-a revenit, şomajul a început să scadă şi sunt fericit pentru ţara mea”, a spus Hollande.

”Ceea ce contează nu este pur şi simplu să primeşti lauri, chiar dacă au existat, înainte de complimente, de multe reproşuri. Înseamnă să faci astfel încât francezii să poată să aibă condiţii de viaţă mai bune. Acest lucru m-a motivat, mobilizat, întregul mandat”, a mai spus Hollande.

”Eu am moştenitor o situaţie foarte dificilă, şi anume de criză. Succesorul meu are o situaţie mai bună. Cu atât mai bine”, a mai precizat fostul președinte francez.

Avertismentul lui Hollande vine în contextul deciziilor Ministrului Muncii de a primi parteneri sociali în scopul de a prezenta primele arbitraje referitoare la ordonanțele de reformare a Codului Muncii.

Începutul anului școlar în Franța se anunță destul de încărcat social și politic, având în vedere că pe lângă această măsură mai sunt adăugate și diminuarea contractelor asistate și scăderea ajutorului personalizat pentru locuință.

Citeşte mai multe despre:   Hollande,   Franța
 
 
 
Loading...