Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Madrid și Barcelona, la prima relaxare majoră ale restricțiilor. Bisericile, terasele, muzeele, teatrele și cinematografele din cele mai mari orașe ale Spaniei se redeschid de luni

Madrid și Barcelona, la prima relaxare majoră ale restricțiilor. Bisericile, terasele, muzeele, teatrele și cinematografele din cele mai mari orașe ale Spaniei se redeschid de luni

Un articol de: Vladimir Ionescu - 22 Mai 2020, 21:25
Madrid și Barcelona, la prima relaxare majoră ale restricțiilor. Bisericile, terasele, muzeele, teatrele și cinematografele din cele mai mari orașe ale Spaniei se redeschid de luni foto: Pixabay Externe

Restricțiile pentru limitarea răspândirii COVID-19 vor fi relaxate în cele mai mari orașe ale Spaniei, Madrid și Barcelona, începând de luni, astfel încât să fie permise mesele în aer liber și adunările de până la 10 persoane, a anunțat guvernul Pedro Sanchez, vineri, în condițiile în care rata de infectare cu coronavirus este în scădere, potrivit Reuters.
 

Madrid și Barcelona, la prima relaxare majoră ale restricțiilor

 

Spania a început relaxarea uneia dintre cele mai stricte carantine din Europa, printr-un plan în patru faze ce a intrat în vigoare la începutul lunii mai, dar acest lucru nu a fost valabil pentru Madrid și Barcelona, pentru că epidemiile de COVID-19 din aceste orașe au fost ceva mai severe.

În alte regiuni, care contabilizează cam jumătate din populația Spaniei, restricțiile vor trece printr-o nouă fază de relaxare, spune cabinetul socialist condus de premierul Pedro Sanchez. În prezent, Regatul se apropie de 235.000 de cazuri confirmate de COVID-19, în timp ce bilanțul deceselor înregistrate în rândul pacienților infectați cu coronavirus a trecut de 28.000.

„Suntem foarte aproape de niveluri practic insesizabile ale virusului”, spune Fernando Simon, șeful departamentului spaniol pentru situații sanitare de urgență. Totuși, Salvador Illa, ministrul Sănătății de la Madrid, a fost ceva mai prudent și i-a îndemnat pe cetățeni să acționeze cu responsabilitate: „Fiecare pas pe care îl facem trebuie să fie unul sigur”.
 

Bisericile, terasele, muzeele, teatrele și cinematografele din cele mai mari orașe ale Spaniei se redeschid de luni

 

În orice caz, odată cu ziua de luni, terasele din Madrid – ale barurilor și restaurantelor deopotrivă – vor putea primi clienți, la jumătate din capacitate. Mai mult decât atât, chiar și bisericile se vor redeschide, iar oamenii vor avea voie să circule liber în interiorul provinciilor.

Acestea fiind spuse, pregătirile pentru redeschidere sunt deja în toi. Încă de vineri, angajații mai multor restaurante din Madrid au început să amplaseze mese în aer liber, la doi metri distanță una de cealaltă, și abia așteaptă să deschidă din nou porțile către public. De partea cealaltă, reprezentanții altor localuri au anunțat că nu vor relua activitatea încă, așteptând ca autoritățile să permită și accesul în interior.

„Este mai bine să deschizi un pic mai târziu și să o faci cu garanții (n.r. – de siguranță)”, a declarat Julio Janez, unul dintre bucătarii de la restaurantul El Asador el Molinon.

Totodată, teatrele, cinematografele, galeriile de artă și muzeele din Madrid și Barcelona se vor redeschide și ele, începând de luni, dar nu la mai mult de o treime din capacitate. În plus, călătoriile între provincii rămân încă interzise.

Citeşte mai multe despre:   Spania,   Madrid,   Barcelona