Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE | 162 de cetățeni români care se aflau teritoriul Spaniei au fost repatriați

MAE | 162 de cetățeni români care se aflau teritoriul Spaniei au fost repatriați

Un articol de: Roxana Mirea - 23 Mai 2020, 14:14
MAE | 162 de cetățeni români care se aflau teritoriul Spaniei au fost repatriați Externe

162 de cetățeni români care se aflau în Spania au fost repatriați, cu o cursă TAROM, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. Pentru ca acest lucru să fie posibil, a fost nevoie de demersuri comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, printre românii repatriați, se află persoane cărora le-a fost imposibil să își prelungească șederea pe teritoriul Regatului Spaniei.

 

Printre cele 162 de persoane repatriate din Spania, se află și două cazuri medicale

 

Soarta le-a surâs celor 162 de cetățeni români care se pot întoarce în țară datorită autorităților de la București. De asemenea, în România se va întoarce și un cetățean spaniol care este rezident în țara noastră.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 22 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 162 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne. Demersurile autorităților române au permis, de asemenea, revenirea în țara de reședință pentru un cetățean spaniol, rezident în România”, se arată în comunicatul oficial.

În acest grup de 162 de persoane repatriate din Spania, se află și două cazuri medicale, dar și cetățenii români cărora le era imposibil să își prelungească șederea în Spania.

„Printre cetățenii români repatriați se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul Regatului Spaniei, precum și două cazuri medicale asistate de către Consulatul General al României la Sevilla, respectiv Consulatul României în Almeria, care au depus toate diligențele necesare în vederea îmbarcării celor doi cetățeni români. Totodată, pentru unul dintre cazurile medicale, Consulatul General al României la Sevilla a întreprins demersuri pe lângă autoritățile române competente, pentru preluarea și asigurarea transportului cetățeanului român până la locul de domiciliu”, se mai arată în comunicatul transmis de MAE.

 

Repatrierea celor 162 de români din Spania, posibilă cu o cursă TAROM

 

Repatrierea cetățenilor români a fost realizată cu o cursă aeriană specială, efectuată de compania TAROM. De asemenea, prin intermediul aceleiași curse aeriene, a fost posibilă repatrierea a șase cetățeni spanioli care se aflau pe teritoriul României.

„Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială, operată de compania TAROM, pe ruta București-Malaga-București. De asemenea, cu aceeași cursă aeriană, pe ruta București – Malaga, a fost facilitată repatrierea și pentru 6 cetățeni spanioli, care se aflau pe teritoriul României, precum și pentru 3 cetățeni români rezidenți în acest stat”, potrivit Miniesterului Afacerilor Externe.

MAE reînnoiește apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informațiilor publicate pe pagina de internet MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Ministerul Afacerilor Externe,   Spania