Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: Activitatea Secţiei consulare din cadrul Ambasadei României la Chişinău, suspendată temporar

MAE: Activitatea Secţiei consulare din cadrul Ambasadei României la Chişinău, suspendată temporar

Un articol de: George Lupu - 24 Noi 2020, 17:24
MAE: Activitatea Secţiei consulare din cadrul Ambasadei României la Chişinău, suspendată temporar Externe

Ministerul Afacerilor Externe anunță marți că Secţia consulară din cadrul Ambasadei României la Chişinău a fost suspendată numai în ziua de luni, pentru adoptarea măsurilor sanitare şi de protecţie prevăzute de protocoalele aplicabile în situaţia confirmării unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Activitatea de relaţii cu publicul va fi temporar restrânsă, pentru a preveni expunerea solicitanţilor de servicii consulare şi a celorlalţi membri ai personalului.

"Au fost adoptate de urgenţă măsuri de reorganizare şi sprijin ale activităţii Secţiei consulare, astfel încât, începând cu data de 26 noiembrie, activitatea cu publicul să fie reluată pentru următoarele servicii consulare, în regim normal: eliberare documente de călătorie şi vize, preluare cereri de înregistrare primară a naşterii, precum şi preluarea de cereri pentru eliberarea de paşapoarte, cu prioritate pentru minori.

Reluarea parţială a activităţii de lucru cu publicul vine în sprijinul cetăţenilor români ale căror paşapoarte au fost deja transmise ambasadei şi care trebuie ridicate", precizează MAE.

De asemenea, în perioada 26 noiembrie - 8 decembrie, echipa Secţiei consulare a Ambasadei României la Chişinău va fi suplimentată cu patru funcţionari consulari care se vor deplasa din Centrala MAE pentru asigurarea gestionării optime a activităţii Secţiei consulare de la Chişinău.

"MAE reiterează că activitatea Ambasadei României la Chişinău nu a fost şi nu este suspendată, fiind asigurate, în această perioadă, în continuare, demersurile de asistenţă şi protecţie consulară a cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite (deces, accident, spitalizare, conflicte de muncă, pierderea documentelor de călătorie, repatriere persoane aflate în situaţii vulnerabile etc.), precum şi serviciile consulare cu caracter urgent, cu respectarea măsurilor şi restricţiilor adoptate pe plan local", subliniază MAE.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Chisinau