Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: Alți trei români aflați în Grecia au coronavirus. Doi se află în Insula Evia, iar unul la Salonic

MAE: Alți trei români aflați în Grecia au coronavirus. Doi se află în Insula Evia, iar unul la Salonic

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 13 Iul 2020, 19:36
MAE: Alți trei români aflați în Grecia au coronavirus. Doi se află în Insula Evia, iar unul la Salonic Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C Externe

Ministerul de Externe a anunțat că încă trei dintre turiștii români ajunși în Grecia au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Este vorba despre două persoane aflate pe Insula Evia și o a treia aflată în Salonic. Primii doi români au ajuns într-un hotel special amenajat pentru carantină, unde vor rămâne 12 zile. Grupul de turiști cu care au venit se află în izolare, iar autoritățile elene le asigură cele necesare până marți, când vor reveni în țară cu un autocar al agenției turistice. Al treilea turist depistat cu COVID-19, în schimb, stă acum într-un apartament închiriat în Salonic, împreună cu un alt cetățean român, care până acum nu a fost testat. MAE precizează că Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic au întreprins demersuri pentru a se asigura că toți trei primesc asistența necesară.

 

MAE: Trei turiști români în Grecia, depistați cu coronavirus

 

Luni, Ministerul de Externe a transmis că trei turiști români ajunși în Grecia au fost testați pozitiv cu SARS-CoV-2. 

Doi dintre ei se află în Insula Evia. Ei vor sta pentru următoarele 12 zile într-un hotel special destinat carantinării. Ceilalți membri ai grupului se află în izolare și primesc toate cele necesare de la autoritățile elene. Ei vor reveni în România marți, cu un un autocar pus la dispoziție de agenția prin care a fost achiziționat pachetul turistic. 

MAE a ținut să precizeze că Ambasada României la Atena e în contact cu o parte dintre turiști, dar până acum nu a primit solicitări de asistență consulară.

Al treilea român depistat cu coronavirus se află în Salonic și stă acum într-un apartament închiriat, alături de un alt român, care până acum nu a fost testat.

Cetățeanul infectat a ajuns în Grecia pe 8 iulie, iar pe 11 iulie a fost anunțat de autoritățile grecești că rezultatul i-a ieșit pozitiv.

„Consulatul General al României la Salonic întreprinde demersuri pe lângă autoritățile elene pentru aplicarea procedurii prevăzute de legislația elenă în astfel de cazuri, inclusiv o eventuală retestare a persoanei infectate”, a trasmis Ministerul de Externe, printr-un comunicat. Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Acesta a mai precizat că Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic au întreprins demersuri de urgență pentru a se asigura că aceștia primesc îngrijirea și asistența necesare în astfel de situații. 

 

Reguli noi pentru turiștii care intră în Grecia pe la punctul de trecere Kulata - Promachonas 

 

Autoritățile elene au anunțat că de miercuri, 15 iulie, toți cetățenii care vor să intre în Grecia pe la punctul de trecere a frontierei Kulata - Promachonas trebuie să prezinte un test molecular pentru infecția cu SARS-CoV-2, al cărui rezultat să fie negativ. Testul trebuie să fie făcut cu cel mult 72 de ore înainte.

Vor fi exceptați de la această regulă diplomații, medicii și lucrători în transporturi.

Decizia a fost luată după ce, în ultimele zile, zeci de turiști care au intrat în Grecia pe la acest punct de trecere au fost depistați pozitiv. Doar vineri au fost înregistrați 29, toți venind din România și Bulgaria. 

În acest context, premierul Ludovic Orban a anunțat că va da dispoziții ca toate centrele acreditate să facă, cu prioritate, teste COVID pentru cei care au sejururi planificate în Grecia. Ministerul Sănătății a publicat lista centrelor de testare, adresele și telefoanele acestora.

De asemenea, din 9 iulie, persoanele care intră în Grecia, indiferent că folosesc calea aeriană, terestră sau maritimă, trebuie să aibă asupra lor formularului electronic (Passenger Locator Form), completat cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în Republica Elenă.

„Nerespectarea obligației de a completa acest formular este sancționată cu o amendă de 500 de euro, potrivit legislației elene în vigoare”, se arată într-un comunicat al MAE.

Până în acest moment, în Grecia au fost depistate pozitiv cu coronavirus 3.826 de persoane în total, din care 193 au decedat și 12 sunt în stare gravă.
 

Citeşte mai multe despre:   MAE,   turisti romani,   turism Grecia,   coronavirus,   romani infectati,   Insula Evia,   Salonic