Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE, anunț pentru românii care vor să ajungă în Grecia: Platforma electronică pentru completarea obligatorie a formularului Passenger Locator Form nu a funcționat la începutul zilei de marți. În acest moment, platforma este funcțională

MAE, anunț pentru românii care vor să ajungă în Grecia: Platforma electronică pentru completarea obligatorie a formularului Passenger Locator Form nu a funcționat la începutul zilei de marți. În acest moment, platforma este funcțională

Un articol de: Traian Avarvarei - 14 Iul 2020, 11:32
MAE, anunț pentru românii care vor să ajungă în Grecia: Platforma electronică pentru completarea obligatorie a formularului Passenger Locator Form nu a funcționat la începutul zilei de marți. În acest moment, platforma este funcțională Externe

Ministerul Afacerilor Externe anunță că platforma electornică https://travel.gov.gr folosită de turiști pentru completarea formularului electronic (Passenger Locator Form), necesar pentru intrarea pe teritoriul Greciei pe cale aeriană, rutieră sau maritimă, nu a funcționat începând de marți, de la ora 00.00, ora comunicată de autoritățile elene.

 

MAE anunță probleme în funcționarea platformei folosite pentru completarea Passenger Locator Form

 

”În acest context, MAE a întreprins, în regim de urgență, demersuri prin Ambasada României la Atena și pe lângă Ambasada Greciei în România pentru semnalarea acestei disfuncționalități și pentru a solicita remedierea imediată a acesteia. Urmare acestor demersuri, autoritățile elene au remediat problema tehnică apărută, iar la acest moment platforma este funcțional”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Autoritățile de la Atena au mai anunțat că tuiriștii care au completat formularele în cursul zilei de 14 iulie, vor primi codurile QR începând cu ora 00.01, în noaptea de 14-15 iulie, iar intrarea pe teritoriul Republicii Elene se va putea efectua începând cu ziua de miercuri, 15 iulie a.c., ora 6.00.

 

Începând din 15 iulie, turiștii trebuie să prezinte la intrarea în Grecia un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19

 

În același timp, reprezentanții MAE reamintesc faptul că începând de miercuri, 15 iulie, de la ora 6.00, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei și testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, emis cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul  Greciei. 

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

În cazul în care aceste reguli nu sunt respectate, intrarea pe teritoriul Greciei nu este permisă.

”De asemenea, MAE precizează că reprezentanți atât ai Consulatului General al României la Salonic, cât și ai Ambasadei României la Sofia vor continua să fie prezenți în cursul zilei de mâine în punctul de frontieră Kulata-Promachonas pentru a se asigura că cetățenii români beneficiază de asistență consulară, în caz de nevoie”, se mai arată în comunicatul citat.

Autoritățile din Grecia au anunțat, sâmbătă, că până marți noapte a fost suspendată emiterea de formulare de călătorie pentru turiștii care călătoresc cu mașina sau cu autocarul către Republica Elenă. Decizia a fost luată pentru punerea la punct a noilor măsuri stabilite de autorități pentru intrarea în țară a cetățenilor străini.

Totodată, Ministerul român al Sănătății a publicat, la sfârșitul săptămânii trecute, lista centrelor de testare, adresele și telefoanele acestora, pentru a veni astfel în sprijinul cetățenilor români care vor să își petreaca vacanța în Grecia.

 

Trei români aflați în vacanță în Grecia, testași pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus

 

Între timp, încă trei români români aflați în vacanță în Grecia au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.

Este vorba despre două persoane aflate pe Insula Evia și o a treia aflată în Salonic. Primii doi români au ajuns într-un hotel special amenajat pentru carantină, unde vor rămâne 12 zile. Grupul de turiști cu care au venit se află în izolare, iar autoritățile elene le asigură cele necesare până marți, când vor reveni în țară cu un autocar al agenției turistice. Al treilea turist depistat cu COVID-19, în schimb, stă acum într-un apartament închiriat în Salonic, împreună cu un alt cetățean român, care până acum nu a fost testat.

 

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Grecia