Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE anunță noi condiții de intrare în Croația din cauza pandemiei de COVID-19

MAE anunță noi condiții de intrare în Croația din cauza pandemiei de COVID-19

Un articol de: George Lupu - 03 Dec 2020, 12:53
MAE anunță noi condiții de intrare în Croația din cauza pandemiei de COVID-19 Sursa foto: Pixabay Externe

Autoritățile croate au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Croația, în contextul pandemiei de COVID-19, anunță MAE.

 

Noi restricții la intrarea în Croația, în contextul pandemiei COVID-19

 

Începând cu data de 1 decembrie 2020, accesul pe teritoriul Republicii Croația este permis cetățenilor străini care sosesc din zone/state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, cu condiția prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 ore anterior intrării pe teritoriul croat sau a efectuării unui test molecular (PCR) după intrarea în Republica Croaţia, cu obligația de a intra în autoizolare până la primirea unui rezultat negativ.

Noile măsuri sunt în vigoare până la data de 15 decembrie a.c. Lista unităților în care pot fi efectuate testele moleculare (PCR) pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea în Republica Croația poate fi consultată la pagina de internet: https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763

Costul pentru efectuarea unui test variază între 70 și 200 euro și va fi suportat de către solicitant. Lista zonelor/statelor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată la următoarea adresă: https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/situation-updates/weekly-maps-coordinated-restriction-free-movement.

 

Persoanele exceptate de la noile măsuri

 

Sunt exceptate de la aplicarea noilor măsuri, respectiv prezentarea la intrarea în Republica Croația a unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 sau efectuarea acestuia ulterior sosirii, următoarele categorii de persoane:

 - angajaţii care prestează servicii esenţiale, inclusiv angajaţii în domeniul sanitar, lucrătorii transfrontalieri şi sezonieri, elevii, studenţii şi stagiarii transfrontalieri, cu obligația ca durata șederii pe teritoriul Republicii Croația sau în afara teritoriului croat să nu depășească 12 ore;Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

 - personalul navigant şi transportatorii;

 - diplomaţii, personalul organizaţiilor internaţionale şi persoanele invitate de organizaţii internaţionale, personalul militar, ofiţerii de poliţie, personalul protecţiei civile şi personalul umanitar;

 - persoanele care călătoresc pentru motive esenţiale legate de familie sau afaceri, inclusiv jurnaliștii;

 - persoanele aflate în tranzit, cu condiția ca durata tranzitului să nu depășească 12 ore;

 - pacienții transportați pentru motive de sănătate urgente sau esențiale.

Informații suplimentare privind categoriile de persoane exceptate de la noile măsuri adoptate de autoritățile croate se regăsesc pe pagina de internet a Ministerului croat de Interne https://mup.gov.hr/uzg-covid/286210 .

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51907 , http://zagreb.mae.ro  și http://www.mae.ro/ și informarea temeinică anterior deplasărilor în Republica Croația.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Croatia,   COVID-19