Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe EXCLUSIV // MAE, după arestarea în Dubai a Olgăi Roman, o apropiată a lui Vlad Filat: Persoana vizată a fost vizitată în detenție de un reprezentant al consulatului și primește asistență consulară

EXCLUSIV // MAE, după arestarea în Dubai a Olgăi Roman, o apropiată a lui Vlad Filat: Persoana vizată a fost vizitată în detenție de un reprezentant al consulatului și primește asistență consulară

Un articol de: Sebastian Pricop - 19 Noi 2019, 18:03
Externe

EXCLUSIV // Olga Roman, jurnalista care a devenit cunoscută după ce a apărut într-un sex-tape alături de premierul moldovean Vlad Filat, a fost reținută de către poliția din Dubai după circa 4 ani de când este dată în urmărire prin interpol după ce a fugit din Moldova unde era acuzată de depoziţii false oferite anchetatorilor şi spălare de bani.

Aceasta a decis să ceară asistență consulară de la de la diplomații români și nu de la cei din Republici Moldova având în vedere că are dublă cetățenie.

La solicitarea B1.ro, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că imediat după ce a fost înștiințat Consulatul General al României la Dubai a înteprins demersuri pe lângă autoritățile locale. 

În ciuda faptului că asistența este limitată de faptul că aceasta este arestată în calitate de cetățean al Republicii Moldova, MAE arată că la insistențele oficiului consular aceasta a fost vizitată în arest de un diplomat și va primi în continuare asistență consulară.

"Imediat după semnalarea cazului cetățeanului român reținut pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite, Consulatul General al României la Dubai a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la situația acestuia și acuzațiile care i se aduc.

Potrivit datelor obținute de către oficiul consular, persoana în cauză deține și cetățenia Republicii Moldova și a fost reținută de autoritățile emirateze în baza unui mandat internațional de arestare emis de autoritățile acestui stat.

MAE precizează că intervenția oficiului consular român este limitată având în vedere că, potrivit autorităților emirateze, persoana este reținută în calitate de cetățean al Republicii Moldova, iar o eventuală asistență consulară, conform acestora, trebuie acordată de Ambasada Republicii Moldova la Abu Dhabi. Cu toate acestea, la insistențele oficiului consular român, autoritățile emirateze au permis vizitarea persoanei în cauză, la locul de detenție, de către un reprezentant al Consulatului General al României la Dubai.

Consulatul General al României la Dubai menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu cetățeanul român și familia acestuia, acordând asistență consulară cu respectarea dreptului internațional și a legislației statului de reședință", a comunicat Ministerul Afacerilor Externe pentru B1.ro.

Despre Olga Roman, presa din Moldova a scris că, după ce a făcut declarații în dosarul ex-premierului Vlad Filat, a dat bir cu fugiții în Ucraina, prin punctul de trecere a frontierei Cuciurgani-Pervomaisc  la sfârșitul lunii noiembrie 2015. Roman a fost ajutată să fugă din țară de către  Veaceslav Beț,  fostul șofer a lui Vlad Filat, care la fel ar figura în dosarul penal al ex-premierului, pentru că ar fi înregistrat fictiv pe numele său mai multe bunuri ale politicianului. Ulterior, din Ucraina, Olga Roman care deja fusese anunțată în căutare internațională, a fugit în România, iar mai apoi a ajuns în Olanda.

Totodată, este de menționat că după ce a fugit din țară, ofițerii CNA au sechestrat un automobil de marca Porsche Cayenne  care ar fi fost cumpărat de către Vlad Filat pentru Olga Roman.

Citeşte mai multe despre:   Dubai,   Vlad Filat,   ministerul afacerilor externe,   republica moldova
 
Loading...