Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Atenționare MAE de călătorie: Transportul în comun din Franța, afectat de greve

Atenționare MAE de călătorie: Transportul în comun din Franța, afectat de greve

Un articol de: Redacția B1.ro - 16 Ian 2020, 15:28
Externe

Ministerul de Externe îi avertizează pe românii care se află sau vor să ajungă în Franța că acțiunile de grevă din Compania Națională de Căi Ferate și Regia Autonomă a Transporturilor Pariziene vor continua.

Prin urmare, sunt posibile noi perturbări în transporturile publice urbane, interurbane, regionale și internaționale.

Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) reamintește pasagerilor să se informeze pe lângă companiile aeriene despre situația zborurilor. Pentru zborurile operate de compania Air France, informațiile pot fi consultate pe site-ul companiei (https://www.airfrance.fr/FR/fr/common/faq/preparation-voyage/ou-puis-je-trouver-des-informations-sur-les-greves.htm, https://www.airfrance.fr/FR/fr/common/page_flottante/hp/infos-trafic-aerien-air-france.htm).

Federația sindicală din porturi și docuri anunță că transporturile maritime de mărfuri și pasageri vor fi afectate în continuare, inclusiv legătura continentului cu insula Corsica. Călătorii sunt invitați să urmărească orarul pe site-urile companiilor maritime.

Cetățenii români se pot informa în legătură cu situația din transporturile pariziene și zona Ile-de-France pe site-ul RATP: https://www.ratp.fr/travaux-manifestations/manifestations, iar pentru programul trenurilor pe site-ul SNCF: https://ch.oui.sncf/fr/train/greve, https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/itineraire, https://www.oui.sncf/ și https://www.oui.sncf/aide/informations-situation-perturbee-etat-du-trafic-echange-et-remboursement.

Pe durata grevei, informațiile despre trenurile care circulă în ziua următoare sunt disponibile în fiecare zi la ora 17:00 pe site-ul SNCF.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: +33680713729 - Misiunea diplomatică a României în Republica Franceză, +33610027164 - Consulatul General al României la Marsilia, +33643627736 - Consulatul General al României la Lyon și +33627050022 - Consulatul General al României la Strasbourg, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Ministerul de Externe,   Franta
 
Loading...