Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE, atenționare de călătorie în Republica Elenă: Restricții de circulație PCTF - Promachonas

MAE, atenționare de călătorie în Republica Elenă: Restricții de circulație PCTF - Promachonas

Un articol de: Irina Mina - 29 Oct 2020, 23:57
MAE, atenționare de călătorie în Republica Elenă: Restricții de circulație PCTF - Promachonas Externe

O atenționare de călătorie a fost emisă, joi, pentru cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Elenă. MAE transmite că începând cu data de 29 octombrie 2020, nu mai este permisă circulația prin punctul de trecere a frontierei Kulata (Republica Bulgaria) – Promachonas (Republica Elenă) în intervalul orar 00:30 – 05:00.

Potrivit unui comunicat de presă, măsura survine ca urmare a includerii regiunii Serres în categoria unităților administrativ teritoriale supuse restricțiilor de circulație (nivelul 4 de alertă), conform căreia este interzisă complet deplasarea pe timpul nopții.

”Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena :+302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic :+302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă : +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic : +306946049076”, se arată în document.

Lockdown la Salonic: Intrările și ireșirile sunt interzise în al doilea cel mai mare oraș din Grecia

Aminim că guvernul de la Atena a decis o serie de restricții, care se vor impune în Salonic, al doilea cel mai mare oraș din țară. Măsurile vin ca urmare a intrării în scenariul roșu a localității, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Printre restricțiile din Salonic se vor număra interzicerea intrării și ieșirii din localitate.

„La fel ca în primul val, când am acţionat din timp, trebuie să acţionăm mai aspru şi mai devreme ca alte state europene pentru a evita ce este mai rău (...) şi pentru a ajuta sistemul sanitar'', a declarat premierul grec, Kyriakos Mitsotakis.

Masca va fi obligatorie în spațiile publice pentru cei 1,1 milioane de locuitori din Salonic și zona metropolitană, iar între orele 00.30 și 5.00, aceștia nu vor avea voie să părăsească locuințele.

Totodată, se interzic toate reuniunile în spațiile publice și private, locurile de joacă, terenurile de sport, siturile arheologice, muzeele şi teatrele vor fi închise. Restuarantele nu vor mai avea voie să primească clienții, ci doar să onoreze comezile cu livrare.

Premierul Mitsotakis a anunţat şi închiderea perimetrală a oraşului Salonic, intrările şi ieşirile din localitate fiind interzise, măsură decisă pentru toate localităţile aflate în zona ''roşie''. Oraşul Larisa, din centrul Greciei, a intrat de asemenea în zona roşie şi a fost instituită şi acolo carantina.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Grecia,   atentionare de calatorie