Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE, atenționare de călătorie pentru românii din Franța: Se anunță proteste masive în mai multe orașe franceze

MAE, atenționare de călătorie pentru românii din Franța: Se anunță proteste masive în mai multe orașe franceze

Un articol de: Redacția B1.ro - 24 Ian 2020, 11:59
Sursă foto: Twitter / @Ian56789 Externe

Ministrul Afacerilor Externe a lansat o atenționare de călătorie pentru români aflați vineri în Franța, în condițiile în care autoritățile locale franceze prevăd mai multe manifestații și acțiuni de protest, arată un comunicat de presă.

SNCF (compania națională de căi ferate) și RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene) anunță că sunt posibile perturbări în transporturile publice. Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) amintește pasagerilor să se informeze pe lângă companiile aeriene despre situația zborurilor, fiind posibile perturbări ale zborurilor. Pentru zborurile operate de compania Air France, informațiile pot fi consultate pe site-ul companiei: https://www.airfrance.fr/FR/fr/common/faq/preparation-voyage/ou-puis-je-trouver-des-informations-sur-les-greves.htm și https://www.airfrance.fr/FR/fr/common/page_flottante/hp/infos-trafic-aerien-air-france.htm.

Federația sindicală din porturi și docuri anunță că transporturile maritime de mărfuri și pasageri vor fi afectate în următoarele zile, iar călătorii sunt invitați să urmărească orarul pe site-ul companiilor maritime.

Cetățenii români se pot informa în legătură cu situația din transporturile pariziene și zona Ile-de-France pe site-ul RATP: https://www.ratp.fr/travaux-manifestations/manifestations, iar pentru programul trenurilor pe site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/itineraire, https://www.oui.sncf/ și https://www.oui.sncf/aide/informations-situation-perturbee-etat-du-trafic-echange-et-remboursement. 

Informații referitoare la orarul trenurilor sunt disponibile pe pe site-ul SNCF - https://www.sncf.com/fr, fiind actualizate în fiecare zi la ora 17:00, pentru trenurile din ziua următoare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: Ambasada României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela, în funcție de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Citeşte mai multe despre:   Franta\