Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: Au fost repatriați 620 de români blocați în Franța, Olanda și Spania din cauza restricțiilor privind transportul aerian, impuse în contextul pandemiei de coronavirus

MAE: Au fost repatriați 620 de români blocați în Franța, Olanda și Spania din cauza restricțiilor privind transportul aerian, impuse în contextul pandemiei de coronavirus

Un articol de: Traian Avarvarei - 01 Iun 2020, 15:32
MAE: Au fost repatriați 620 de români blocați în Franța, Olanda și Spania din cauza restricțiilor privind transportul aerian, impuse în contextul pandemiei de coronavirus Externe

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) anunță că în cursul zilei de duminică, 31 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 620 de români, care, din diferite motive nu și-au mai putut prelungi șederea în țările în care se aflau și s-au aflat în imposibilitatea de a reveni în România din cauza restricțiilor privind transportul aerian, impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Este vorba despre români care au revenit din Franța, Olanda și Spania.

 

MAE: 620 de cetățeni români, repatriați din Franța, Olanda și Spania

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

”În cursul zilei de 31 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 117 de cetățeni români din Regatul Țărilor de Jos (pe ruta București-Amsterdam-București), a 171 cetățeni români din Republica Franceză (pe ruta București-Paris–București) și a 332 cetățeni români din Regatul Spaniei (pe ruta București-Madrid-București, respectiv București-Barcelona-București), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de MAE.

Repatrierea cetățenilor români a fost asigurată prin intermediul a patru curse aeriene ale Tarom.

Reprezentanții MAE precizează și că printre cetățenii români care au fost repatriați duminică se numără și persoane aflate în tranzit din Statele Unite ale Americii sau Canada, medici, studenți sau membri de familie ai unor cetățeni români.

În același timp, prin demersurile autorităților de la București, a fost facilitată deplasarea către statul de domiciliu sau reședință a 39 de cetățeni străini. Este vorba despre câte un cetățean elen, rus, bulgar, suedez, italian, marocan, mexican, albanez, doi cetățeni ai Republicii Moldova, șase cetățeni spanioli, șase cetățeni olandezi și 17 cetățeni francezi.

În acest context, reprezentanții MAE precizează că este extrem de important ca înaintea oricărei deplasări, românii să verifice  informațiile publicate pe site-ul Ministerului de Externe cu privire la sfaturile și alertele de călătorie, precum datele anunțate de misiunile diplomatice și ale oficiile consulare ale României în străinătate.

De la începutul pandemiei de coronavirus, MAE a anunțat repatrierea a sute de cetățeni români care, din diferite motive, au fost nevoiți să revină în țară, însă nu au putut părăsi statele în care se aflau din cauza restricțiilor de circulație.

Cel mai recent, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a fost facilitată întoarcerea în România a 21 de conaționali care se aflau pe teritoriul Republicii Liban și a 11 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Arabe Siriene.

 

Peste 3.000 de români din străinătate, infectați cu noul coronavirus 

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni, la ora 13.00, că 3.074 de cetățeni români din străinătate au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, după cum urmează: 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia.

În același timp, de la începutul pandemiei, 106 români din afara țării, care au fost infectați cu SARS-CoV-2, au decedat. Este vorba despre 31de românid din Italia, 19 din Franța, 35 din Marea Britanie, 9 din Spania, 6 din Germania, 2 din Belgia, unul din Suedia, unul din Elveția, unul din SUA și unul din Brazilia.

În plus, dintre conaționalii infectați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

 

Citeşte mai multe despre:   MAE,   coronavirus