Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: Autoritățile turce și cele elene nu au notificat că ar exista cetățeni români printre persoanele afectate de cutremurul de 7 grade

MAE: Autoritățile turce și cele elene nu au notificat că ar exista cetățeni români printre persoanele afectate de cutremurul de 7 grade

Un articol de: George Lupu - 30 Oct 2020, 17:39
MAE: Autoritățile turce și cele elene nu au notificat că ar exista cetățeni români printre persoanele afectate de cutremurul de 7 grade Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Autoritățile turce, respectiv autoritățile elene nu au notificat până acum misiunile diplomatice sau consulare ale României în cele două state cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate de cutremurul de 7 grade, precizează MAE.

 

Autoritățile turce și elene nu au anunțat până acum că ar exista români printre persoanele afectate de cutremuril de 7 grade

 

Ambasada României la Ankara, Consulatul General al României la Izmir și Ambasada României la Atena au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate.

Până la acest moment, autoritățile turce, respectiv autoritățile elene nu au notificat misiunile diplomatice sau consulare ale României în cele două state cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunilor României nu au fost primite solicitări de asistență consulară.

MAE precizează că cetățenii români care se află pe teritoriul Republicii Turcia pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ankara: +90 312 4477940, al Consulatului General al României la Izmir:  +90 232 4650579 și ale Consulatului General al României la Istanbul: +90 212 3583541, +90 212 3580516, +90 212 3583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numerele de telefon de urgență ale acestora: Ambasada României la Ankara: +90 532 3181726, Consulatul General al României la Izmir: +90 530 4150077 și Consulatul General al României la Istanbul: +90 533 5420695.

Cetățenii români care se află pe teritoriul Republicii Elene pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al ambasadei: +30 6978996222.

Misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în Republica Turcia și în Republica Elenă sunt în dialog cu autoritățile locale din cele două state, fiind pregătite să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de către autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Cutremur puternic în Marea Egee

 

Centrele seismologice internaționale au anunțat că seismul produs în Marea Egee a fost de 7 grade pe scara Richter. Autoritatea turcă pentru administrarea dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă susține, însă, că magnitudiea a fost de 6,6.  

El s-a resimțit puternic atât în Grecia, cât și în Turcia. În Izmir, al treilea cel mai mare oraș al Turciei, mai multe clădiri s-au prăbușit. Imagini surprinse la fața locului îi arată pe oameni ieșind disperați din case. Alții caută în derâmături.„Unii dintre concetățenii noștri sunt prinși sub dărâmături", a declarat ministrul Mediului, Murat Kurum.

 

Citeşte mai multe despre:   MAE,   cutremur,   Turcia,   Grecia