Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: Bulgaria nu mai cere turiștilor români să prezinte declarația pe propria răspundere cu privire la riscurile îmbolnăvirii cu COVID-19 și respectarea măsurilor

MAE: Bulgaria nu mai cere turiștilor români să prezinte declarația pe propria răspundere cu privire la riscurile îmbolnăvirii cu COVID-19 și respectarea măsurilor

Un articol de: Traian Avarvarei - 30 Iul 2020, 18:04
MAE: Bulgaria nu mai cere turiștilor români să prezinte declarația pe propria răspundere cu privire la riscurile îmbolnăvirii cu COVID-19 și respectarea măsurilor Externe

Bulgaria relazează și mai mult condițiile de intrare în țară pentru cetățenii români. După ce au anunțat că nu vom mai avea nevoie de prezentarea unui PCR la graniță, joi, sutoritățile de la Sofia transmit că  nu mai cer turiştilor români declaraţia pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoştinţă şi îşi asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 şi se obligau să respecte măsurile.


 


 

Bulgaria relaxează măsurile pentru turiștii români


 


 

Ministerul Afacerilor Externe transmite, joi, că Bulgaria nu mai cere turiştilor români declaraţia pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoştinţă şi îşi asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 şi se obligau să respecte măsurile.

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile bulgare au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Bulgaria. Astfel, potrivit ordinului ministrului sănătăţii bulgar, intrat în vigoare la data de 28 iulie 2020, cetăţenii români care sosesc din România nu trebuie să mai prezinte declaraţia pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoştinţă şi îşi asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 şi se obligau să respecte măsurile anti-epidemiologice aplicabile pe teritoriul Bulgariei”, a transmis MAE într-un comunicat de presă.

În acest context, MAE subliniază că, la acest moment, nu există condiţii speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare şi tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru cetăţenii care sosesc din România.

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

 

 

Cetățenii români care sosesc din România pot intra în Bulgaria fără a prezenta un test PCR

 


 

Cetățenii români care sosesc din România au dreptul de a intra pe teritoriul Bulgariei fără a prezenta un test PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu noul coronavirus, anunță Ambasada României din Bulgaria. Această regulă este prevăzută într-un ordin al ministrului Sănătății din țara vecină, ordin în vigoare până la finalul lunii august.

Există însă și excepții de la regula stabilită de auktoritățile de la Sofia.

”TREBUIE SĂ PREZINTE UN TEST PCR NEGATIV, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria, cetățenii români care:
- au punctul inițial al călătoriei un stat terț în raport cu UE, cu excepția Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republicii San Marino, Principatului Andora, Principatului Monaco, Vaticanului, Republicii Algeriene Democratice și Populare, Australiei, Canadei, Georgiei, Japoniei, Regatului Maroc, Noii Zeelande, Rwandei, Republicii Coreea, Regatului Thailandei, Republicii Tunisiene și a Republicii Orientale a Uruguayului. Cetățenii români, care au punctul inițial al călătoriei Ucraina, trebuie să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria, începând din 30 august 2020.

NU TREBUIE SĂ PREZINTE UN TEST PCR NEGATIV cetățenii români care TRANZITEAZĂ teritoriul Republicii Bulgaria, inclusiv cei care au punct inițial al călătoriei statele menționate la punctul anterior. ATENȚIE, tranzitul trebuie să fie neîntrerupt și efectuat în scopul întoarcerii în țara de reședință”, au comunicat reprezentanții Ambaasadei României în Bulgaria.

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   turisti romani,   COVID-19