Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: Cursele de pasageri și autovehicule între insula Samotrhrakis și Alexandroupolis au fost reluate

MAE: Cursele de pasageri și autovehicule între insula Samotrhrakis și Alexandroupolis au fost reluate

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Aug 2019, 14:07
Externe

În urma demersurilor făcute de Ambasada României la Atena, autoritățile din Grecia au confirmat că miercuri au fost reluate cursele tur-retur între insula Samothrakis și Alexandroupolis, atât pentru pasageri, cât și pentru autovehicule, susține Ministerul Afacerilor Extern, printr-un comunicat de presă.

EA ESTE CEA MAI SEXY FEMEIE DIN ARMATĂ! I-A INNEBUNIT PE TOȚI ȘI ACUM S-A DEZBRĂCAT PENTRU PREȘEDINTE! (GALERIE FOTO)

Ambasada României la Atena este în legătură cu cetățenii românii aflați pe insula Samothrakis și continuă demersurile pe lângă autoritățile locale pentru a asigura plecarea în siguranță a tuturor turiștilor de cetățenie română, mai arată comunicatul.

WOW, E SEXY MAMA! ȘI-A FĂCUT DE RÂS BĂIATUL! INCREDIBIL CUM A FOST FILMATĂ! TOȚI BĂRBAȚII POFTESC LA EA! (GALERIE FOTO)

Ramona-Nicole Mănescu, ministrul Afacerilor Externe, a purtat mai multe discuții cu Lucian Fătu, ambasadorul României la Atena. Ba mai mult, în jurul prânzului, ea a avut o convorbire și cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autoritățile elene gestionează situația, iar cetățenii români beneficiază de asistență pe insulă.

SOȚIA LUI MIHAI CONSTANTINESCU, ÎN LACRIMI, DE DURERE! DIN PĂCATE, A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice de la Atena/ Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat în portul Alexandroupolis pentru a acorda asistență consulară, în funcție de necesități.

Programul de funcționare al navelor de transport pasageri și autovehicule, așa cum a fost comunicat de autoritățile elene, potrivit aceluiași comunicat, este următorul:

-Nava ZEPHIROS, pentru pasageri cu plecare la orele 10:30, 15:30, 20:30

-Nava ANAX, pentru autoturisme cu plecare la orele 12:00, 21:00.

Reamintim cetățenilor români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii: +30 6978996222.

Amintim că sute de turişti, printre care şi români, erau blocați de două zile pe insula grecească Samothraki. Oamenii au rămas pur şi simplu sechestraţi, deoarece nu mai există niciun feribot care să îi ia de acolo. În plus, aceștia au fost anunțată că din cauza vântului puternic niciun feribot nu poate acosta. 
Un român ar fi fost reținut, marți seară, pe insula grecească Samothraki, după ce ar fi fost implicat într-un conflict. O turistă aflată pe insulă a declarat pentru B1.ro, că în portul din Samothraki situația a devenit din ce în ce mai tensionată, ar fi avut loc îmbrânceli, iar în urma conflictului bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Afacerilor Externe
 
 
 
Loading...