Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministerul de Externe consideră ilegale așa-numitele “alegeri parlamentare” desfășurate în Osetia de Sud

Ministerul de Externe consideră ilegale așa-numitele “alegeri parlamentare” desfășurate în Osetia de Sud

Un articol de: Redacția B1.ro - 09 Iun 2019, 12:02
Ministerul de Externe consideră ilegale așa-numitele “alegeri parlamentare” desfășurate în Osetia de Sud Externe

În contextul alegerilor parlamentare desfășurate duminică în regiunea separatistă Osetia de Sud, Ministerul Afacerilor Externe al României a transmis un comunicat prin care a declarată că acest scrutin este ilegal și lipsit de relevanță sub raport politic și juridic.

”Ministerul Afacerilor Externe consideră ilegale și lipsite de relevanță sub raport politic și juridic așa-numitele “alegeri parlamentare” desfășurate în regiunea separatistă Osetia de Sud la 9 iunie 2019”, se precizează în document.

”Autoritățile române își exprimă preocuparea față de potențialul destabilizator pe care astfel de acțiuni, menite să confere o aparentă legitimitate și legalitate regimurilor separatiste, îl pot avea asupra securității regionale”, a adăugat MAE.

Totodată, instituția reiterează apelul pentru soluționarea pe cale pașnică a conflictelor prelungite din Georgia, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Georgiei, în cadrul granițelor sale recunoscute internațional. 

Osetia de Sud este o republică autonomă din Georgia care și-a proclamat unilateral independența în 1990. Această independenţă, ca şi cea a regiunii separatiste Abkazia, a fost recunoscută doar de Rusia şi a stat la baza războiul dintre Rusia şi Georgia din 2008.