Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: Doi angajați de la Ambasada României în Kazahstan şi de la Consulatul din Cernăuţi au coronavirus

MAE: Doi angajați de la Ambasada României în Kazahstan şi de la Consulatul din Cernăuţi au coronavirus

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Iun 2020, 23:43
MAE: Doi angajați de la Ambasada României în Kazahstan şi de la Consulatul din Cernăuţi au coronavirus Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Ministerul de Externe transmite că un angajat al Ambasadei României la Nur-Sultan, Kazahstan, și un altul de la Consulatul General al României la Cernăuți, Ucraina, au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Starea celor doi este bună. În ambele situații au fost luate măsuri de protecție pentru restul colectivelor și membrii de familie.

 

MAE: Coronavirus la Ambasada României la Nur-Sultan și la Consulatul General al României la Cernăuți 

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Vineri, Ministerul de Externe a transmis, printr-un comunicat, faptul că un angajat al Ambasadei României la Nur-Sultan a fost confirmat cu SARS-CoV-2, starea lui fiind una bună. De asemenea, și un angajat din cadrul Consulatului General al României la Cernăuți a fost testat pozitiv cu COVID-19, el fiind într-o stare bună.

Deocamdată nu au fost identificate și alte cazuri de coronavirus în rândul celorlalți angajați.

„Atât în cazul misiunii diplomatice, cât și în cazul oficiului consular au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivelor și membrii de familie.

În acest context, activitatea celor două misiuni va fi adaptată pentru limitarea expunerii celorlalți membri ai misiunii, fiind întreprinse toate măsurile necesare de distanțare socială şi autoizolare impuse de această situație” a mai transmis Ministerul de Externe, printr-un comunicat.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, în Kazahstan au fost depistate pozitiv 19.750 de persoane, 465 numai în ultimele 24 de ore. 12.220 de oameni s-au vindecat, dar 121 sunt în stare gravă și 140 au decedat.

În Ucraina, bilanțul epidemiei indică 41.114 de îmbolnăviri și 1.086 decese. În ultima zi, 1.109 oameni au fost depistați pozitiv, iar 19 dintre pacienții COVID-19 au murit. Numărul cazurilor grave a ajuns la 378.

 

Angajați în ambasadele României din Belarus și India, testați pozitiv cu COVID-19

 

Pe 22 iunie, Ministerul de Externe anunța că doi angajați ai ambasadei României în Belarus și unul de la ambasada din India au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Toți cei trei au o stare generală bună. În cadrul ambelor misiuni diplomatice au fost luate măsuri speciale de protecție pentru restul personalului și pentru familiile acestora.

„Activitatea Ambasadelor României în Belarus și în India va fi adaptată pentru limitarea expunerii celorlalți membri ai misiunii, fiind întreprinse toate măsurile necesare de distanțare socială şi autoizolare impuse de această situație”, a transmis MAE.

 

Evoluția epidemiei în Diaspora: Peste 4.700 de români infectați. 115 au decedat, mai bine de 70 s-au vindecat

 

Potrivit celui mai recent bilanț al epidemiei de coronavirus, prezentat vineri, ora 13.00, de către Grupul de Comunicare Strategică, în Diaspora au fost depistați pozitiv cu coronavirus 4.793 de cetățeni români. Cei mai mulți se află în Germania (2.075), Italia (1.885), Spania (561) și Franța (107).

De la declanșarea crizei, 115 români aflați în străinătate au murit din cauza COVID-19. Cei mai mulți se aflau în Marea Britanie (43), Italia (31) și Franța (19).

În schimb, 72 au fost declarați vindecați: 50 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.