Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE, în alertă după Brexit: Românii din Marea Britanie, îndemnaţi să ia atitudine în caz de discriminare

MAE, în alertă după Brexit: Românii din Marea Britanie, îndemnaţi să ia atitudine în caz de discriminare

Un articol de: - 28 Iun 2016, 17:26
MAE, în alertă după Brexit: Românii din Marea Britanie, îndemnaţi să ia atitudine în caz de discriminare Externe

Ministerul Afacerilor Externe îi îndeamnă pe românii din Marea Britanie să semnaleze atât autoritățile britanice, cât și Ambasada României la Londra, în cazul în care se confruntă cu vreo situație discriminatorie, pe fondul Brexitului, potrivit portalului online oficial al instituției.

"În contextul semnalelor referitoare la faptul că rezultatul referendumului provoacă tensiuni şi reacţii izolate la adresa cetăţenilor UE din Marea Britanie, cu caracter care poate fi considerat discriminatoriu, Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetăţenii români care au cunoştinţă de astfel de incidente să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra ", se arată într-un comunicat MAE.

De altfel, Ministerul a menționat și că rezultatul referendumului cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va produce în prezent efecte juridice asupra protecției și asistenței Ambasadei României la Londra în interesul românilor.

"În context, menţionăm că nu s-a înregistrat o creştere suplimentară a solicitărilor de asistenţă consulară determinată de perspectiva, respectiv de rezultatul referendumului din data de 23 iunie. Creşterea volumului de servicii consulare efectuate, pe parcursul anului curent, de către misiunea diplomatică română a fost determinată de afluxul cetăţenilor români către Marea Britanie şi se înscrie în tendinţa constantă a ultimilor ani", se mai arată în comunicatul MAE.

De asemenea, MAE oferă informații detaliate cu privire la procedurile consulare prin intermediul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate. Reamintim că acesta  cuprinde un portal informatic accesibil la adresa www.informatiiconsulare.ro, un Call-Center și un Mail-Center (Telefon call-center: +44 20 76027328; +44 20 76029833​; +44 20 76036694​; +44 20 76025193 / Mail-Center : contact@informatiiconsulare.ro). Astfel, accesând adresa www.informatiiconsulare.ro, cetățenii români pot obține toate informațiile consulare de care au nevoie.

 

Citeşte mai multe despre:   romani,   Marea Britanie,   Brexit,   UE,   ambasada,   Londra,   discriminare