Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: Măsura de autoizolare pentru românii care ajung în Italia, prelungită până pe 9 august

MAE: Măsura de autoizolare pentru românii care ajung în Italia, prelungită până pe 9 august

Un articol de: Beatris Ionita - 31 Iul 2020, 19:41
MAE: Măsura de autoizolare pentru românii care ajung în Italia, prelungită până pe 9 august Externe

Autoritățile italiene au decis să prelungească măsura prin care persoanele venite din România sunt obligate să se autoizoleze timp de 14 zile. Măsura era valabilă până vineri, 31, iulie, însă va mai rămâne în vigoare cel puțin 10 zile.

Persoanele care sosesc ajung în Italia în această perioadă și care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat țara noastră sunt ținute sub supraveghere medicală și trebuie să se autoizoleze 2 săptămâni. Excepție fac membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri și de persoane și personalul navigant.

"În conformitate cu informaţiile oficiale comunicate de către autorităţile italiene, persoanelor care sosesc în Republica Italiană şi care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale şi autoizolării pentru o perioadă de 14 zile", a transmis Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat. 

 

 

Mai multe țări impun condiții speciale de intrare în cazul românilor, din cauza evoluției epidemiei de coronavirus din țara noastră

 

 

Tot mai multe țări impun condiții dure românilor ce vor să intre pe teritoriul lor, în contextul în care România înregistrează de mai bine de o săptămână peste 1.000 de infectări zilnice cu coronavirus. Ziua de vineri a marcat și un record al deceselor - 39 înregistrate în doar 24 de ore.

Vineri, Guvernul Sloveniei a anunțat că impune o perioadă de 14 zile de izolare pentru persoanele venite din România și alte patru țări, ca măsura de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2. Pe această listă neagră mai sunt Bulgaria, India, Bahamas și cinci regiuni ale Spaniei: Valencia, Catalonia, Tara Bascilor, Aragon si Navarra.A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Tot vineri, Italia a anunţat extinderea unei reguli de carantină de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România. Măsura trebuia să înceteze pe 31 iulie, dar autoitățile de la Roma au decis prelungirea ei, din cauza evoluției epidemiei de COVID-19 din cele două state.

Iar Danemarca a anunțat că, din 1 august, cetățenii români nu vor mai avea acces pe teritoriul său decât pentru ”motive întemeiate” și nu ca turiști. 

În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în România, mai multe state interzic complet accesul românilor, Malta fiind una dintre acestea. De asemenea, Norvegia şi Finlanda au anunțat că restricţionează accesul persoanelor venite din România.

 

 

Vești bune din Austria: se reiau cursele aeriene

 

 

Autoritățile de la Viena au decis reluarea zborurilor directe între România și Austria începând cu data de 1 august. MAE recomandă cetățenilor români să consulte companiile aeriene pentru informații suplimentare. Austria a interzis, pe 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din România, conform unui ordin al ministrului austriac al Sănătății, care actualizase lista țărilor considerate cu „risc de SARS-CoV-2”. La această măsură se va renunța din 1 august, inclusiv urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul român de Externe, prin imtermediul Ambasadei României la Viena.

Din 27 iulie, accesul cetățenilor români în Austria e permis dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2/ PCR, nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării. Acesta trebuie să fie atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză. 

În lipsa acestui test, românii trebuie să stea în izolare la domiciliu sau într-o locație adecvată timp de zece zile. Costurile șederii sunt suportate de persoanele în cauză. De asemenea, în maximum 48 de ore, ele trebuie să prezinte autorităților responsabile un test biologic molecular, costurile urmând a fi suportate tot de ele. Dacă rezultatul testului pentru coronavirus este negativ, măsura izolării vreme de zece zile se suspendă.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Italia,   restrictii de circulatie