Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE mulțumește partenerilor italieni și germani și autorităților nipone pentru foarte buna cooperare în privința repatrierii românilor de pe Diamond Princess 

MAE mulțumește partenerilor italieni și germani și autorităților nipone pentru foarte buna cooperare în privința repatrierii românilor de pe Diamond Princess 

Un articol de: - 22 Feb 2020, 21:26
Foto: Hepta Externe

Ministerul român al Afacerilor Externe mulțumește partenerilor italieni și germani pentru ajutorul acordat în repatierea cetăățenilor români de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină timp de 14 zile în cauza coronavirusului, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Totodată, reprezentanții Ministerului subliniază foarte buna cooperare cu autoritățile japoneze în demersurile de aducere în România a cetățenilor aflați pe vasul Diamond Princess. 

”Ministerul Afacerilor Externe mulțumește în mod deosebit partenerilor italieni și germani pentru sprijinul acordat, precum și autorităților nipone pentru foarte buna cooperare în legătură cu demersurile autorităților române pentru revenirea în țară a șase cetățeni români de pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Astfel, în urma unei operațiuni complexe desfășurate în cadrul mecanismului european de protecție civilă la care au participat autoritățile române, italiene si germane, cei șase cetățeni români care s-au aflat pe vasul de croazieră Diamond Princess acostat în portul Yokohama, Japonia și care și-au exprimat dorința de a reveni în țară, au ajuns în această dimineață la București.

Totodată, demersurile realizate în acest sens reprezintă rezultatul eforturilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, inclusiv prin intermediul Ambasadelor României la Tokyo, Roma și Berlin, Departamentului pentru Situații de Urgență, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale”,  se arată în comunicatul citat. 

De asemenea, reprezentanții MAE transmit că ”Ambasada României la Tokyo rămâne în continuare în legătură atât cu cei doi cetățeni români care sunt spitalizați în Japonia, cât și cu cei nouă cetățeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră”. 

Amintim că șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess, suspectați că ar fi infectați cu coronavirus, au aterizat sâmbătă dimineață, la Baza aeriană 90 din București, cu o aeronavă specială trimisă de Ministerul Apărării. Ei au fost duși într-o locație secretă din Capitală unde vor fi ținuți în carantină 14 zile.

Totodată, doi cetățeni români, în cazul cărora a fost confirmată infecția cu coronavirus, se află în continuare internați în unități medicale din Japonia, fiind în stare stabilă. Este vorba despre doi membri ai echipajului de pe Diamond Princess. 

Între timp, epidemia de coronavirus s-a extins în mod rapid pe teritoriul Italiei, unde, în doar câteva zile zeci de persoane au fost contaminate, iar două dintre acestea au murit. 

Îngrijorător este faptul că mulți dintre pacienții de pe teritoriul acestei țări au ajuns să fie contaminați deși nu au călătorit în China și nici nu au intrat în contact cu persoane venite din țara asiatică. 

Cele mai afectate regiuni sunt Lombardia și Veneto, unde zece orașe au fost ”închise” de teama răspândirii coronavirusului. 

Este vorba despre provincii în care trăiesc mii de cetățeni români. 

La nivel mondial, numărul deceselor provocate de coronavirus a depășit 2.300, în timp ce cazurile de infecție a depășit 77.800.
 

Citeşte mai multe despre:   MAE