MAE: Niciun alt român de pe nava de croazieră Diamond Princess NU a fost diagnosticat cu coronavirus

MAE: Niciun alt român de pe nava de croazieră Diamond Princess NU a fost diagnosticat cu coronavirus
Foto: pixabay.com

Niciun alt cetățean român de pe Diamond Princess, nava de croazieră aflată în carantină în portul nipon Yokohama, nu a fost diagnosticat cu coronavirus, anunță Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă.

Diamond Princess, care avea circa 3.700 de oameni la bord – pasageri și membri ai echipajului, a fost plasat în carantină în 3 februarie, în portul Yokohama din Japonia. Cel puțin 355 de cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate deja pe navă, iar cei infectați au fost, de regulă, transportați către spitalele nipone.

Este și cazul unuia dintre cei 17 români de la bordul Diamond Princess, care a fost depistat pozitiv, devenind astfel primul cetățean al României infectat cu coronavirus. Între timp, el a fost preluat de echipele medicale nipone și transportat la o unitate medicală locală.

Potrivit precizărilor făcute de MAE pe baza informațiilor obținute de Ambasada României la Tokyo:

– Până la acest moment, nu au fost identificați alți cetățeni români printre persoanele de pe nava Diamond Princess ale căror rezultate medicale să fi confirmat prezența COVID-19.

– Starea de sănătate a cetățeanului român diagnosticat pozitiv pentru COVID-19 care a fost transferat într-o unitate medicală japoneză este în continuare bună.

– După finalizarea perioadei actuale de carantină în data de 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autoritățile japoneze.

– Cetățenii români membri ai echipajului pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcție de evoluția situației de la bordul navei. Decizia cu privire la continuarea activității pe vas sau revenirea în țară la expirarea perioadei de carantină va fi luată de către aceștia de comun acord cu compania care operează nava.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe