Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE, noi informații despre situația de la frontiera Bulgariei cu Grecia: Circulaţia este fluidă, fără aglomerări. Procedurile de trecere se derulează într-un timp foarte scurt

MAE, noi informații despre situația de la frontiera Bulgariei cu Grecia: Circulaţia este fluidă, fără aglomerări. Procedurile de trecere se derulează într-un timp foarte scurt

Un articol de: George Lupu - 03 Iul 2020, 17:01
MAE, noi informații despre situația de la frontiera Bulgariei cu Grecia: Circulaţia este fluidă, fără aglomerări. Procedurile de trecere se derulează într-un timp foarte scurt Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri, că circulaţia la trecerea punctului de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă, Kulata – Promachonas, era fluidă, fără aglomerări, iar procedurile se derulau într-un timp foarte scurt.

MAE recomandă cetăţenilor români să completeze formularul necesar, anterior deplasării, şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră, pentru a evita timpi suplimentari de aşteptare la graniţă.

„În continuarea precizărilor transmise ieri referitoare la întârzierile înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă (Kulata – Promachonas), odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetăţenilor străini în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează următoarele:

Singurul punct de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă deschis traficului rutier pentru turişti, la acest moment, este Kulata-Promachonas.

Potrivit acelorasi surse, punctul de frontieră Makaza este deschis doar pentru situaţii speciale/călătorii esenţiale şi transporturi cu regim special/prioritar. De asemenea, autorităţile elene au menţionat că limitarea accesului turiştilor pe cale rutieră printr-un singur punct de frontieră este explicată prin faptul că punctul de frontieră Kulata-Promachonas este singurul dotat cu infrastructura tehnică pentru scanarea formularelor obligatorii pentru intrarea în Grecia”, arată reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, vineri, news.ro.

MAE reaminteşte că ieşirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră - Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu menţiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.

Autorităţile elene întreprind în continuare demersuri pentru fluidizarea circulaţiei şi reducerea timpului de aşteptare la frontieră.

 

Noi reguli privind intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă

 Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că în cursul zilei de ieri a fost emisă o atenționare de călătorie  prin care cetățenii români au fost informați asupra limitării accesului pe cale rutieră în Grecia printr-un singur punct de frontieră, respectiv Kulata-Promachonas, precum și asupra faptului că toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența electronică a celor care călătoresc în această țară.

După completare, solicitanții vor primi pe adresa de e-mail utilizată la completarea formularului un cod unic de confirmare a înregistrării, care trebuie prezentat autorităților de frontieră (în format electronic sau tipărit), în momentul intrării pe teritoriul elen. Formularul este disponibil în limba engleză la adresa https://travel.gov.gr, unde sunt disponibile și condițiile de călătorie valabile pentru această perioadă.

Pentru a evita timpi suplimentari de așteptare la frontieră, este important ca cetățenii români să completeze acest formular anterior deplasării și să obțină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

 

Cozi kilometrice la singura intrare terestră în Grecia / Cei care vor fi testaţi vor sta în carantină

 

Închiderea celor cinci puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria şi păstrarea uneia singure a condus la formarea unor cozi kilometrice. Turiștii români trebuie să aștepte ore bune pentru a intra în Grecia, iar cei care reușesc mai au de trecut un hop: trebuie să fie testați de COVID-19 și să stea în carantină până sosește rezultatul.

Așadar, problemele turiştilor români care şi-au rezervat sejururi în Grecia sunt legate nu numai de dificultatea cu care se trece de punctul de frontieră Kulata – Promachonas, ci şi de obligativitatea de a sta în carantină timp de o zi după ce au fost testaţi, până când vor primi rezultatele.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Grecia