Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: Noi modificări ale condițiilor de intrare pe teritoriul Franței. Ce reguli trebuie să respecte românii care călătoresc în acest stat

MAE: Noi modificări ale condițiilor de intrare pe teritoriul Franței. Ce reguli trebuie să respecte românii care călătoresc în acest stat

Un articol de: Elena Stanciu - 25 Ian 2021, 18:18
MAE: Noi modificări ale condițiilor de intrare pe teritoriul Franței. Ce reguli trebuie să respecte românii care călătoresc în acest stat Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Autoritățile franceze au revenit asupra regulilor anunțate la finalul săptămânii trecute privind intrarea pe teritoriul țării în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului român al Afacerilor Externe, persoanele care călătoresc în Franța nu mai trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere prin care să se angajeze să rămân în izolare timp de șapte zile, perioadă după care ar fi trebuit să efectueze un test RT-PCR pentru infecția cu coronavirus. Pe de altă parte, este menținută obligația prezentării unui test de tip PCR cu rezultat negativ, la intrarea pe teritoriul francez, test care trebuie să fie efectuat cu 72 de ore înaintea deplasării.

 

Autoritățile franceze au modificat din nou regulile privind intrarea pe teritoriul Franței în contextul pandemiei de coronavirus 

 

”În continuarea informațiilor transmise în data de 24 ianuarie 2021 privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Franceze, în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile franceze au revenit asupra măsurilor anunțate, fiind eliminată obligativitatea completării declarației pe propria răspundere, potrivit căreia cetățenii din Uniunea Europeană se angajau să se izoleze timp de șapte zile după sosirea în Franța și să repete testul tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, la acest moment, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța pe cale aeriană sau maritimă din țările spațiului european (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția) trebuie să prezinte, la îmbarcare, un test molecular tip PCR negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării”, se arată în comunicatul de presă transmis de MAE.

De la această regulă sunt exceptați lucrătorii transfrontalieri, transportatorii și călătorii care sosesc pe cale terestră.

 

Recomandări pentru cetățenii care vor să călătorească în Franța 

 

Autoritățile  franceze recomandă însă persoanelor care ajung în Hexagon venind dintr-un stat al spațiului european să se autoizoleze pentru șapte zile, iar la sfârșitul acestei perioade să facă un al doilea test RT-PCR pentru COVID-19.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

„Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33 (0)1 47 05 29 66, +33 (0)1 47 05 27 55, +33 (0)1 45 50 39 97, +33 (0)1 47 05 10 40, Consulatului General al României la Strasbourg: +33 369.321.938, Consulatului General al României la Marsilia: +33 4 91221741, Consulatului General al României la Lyon: +33 (0) 478.607.252, +33 (0) 478.607.266, +33 (0) 478.607.322, +33 (0) 478.607.077, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice la Paris: +33 (0)6 80 71 37 29,  Consulatului General al României la Strasbourg: +33 6 27 05 00 22, Consulatului General al României la Marsilia: +33 6 10027164, Consulatului General al României la Lyon: +33 (0) 643.627.736”, se mai arată în comunicatul MAE.

 

Franța ar putea intra din nou în lockdown

 

Anunțul autorităților de la Paris vine în contextul în care consilierul ştiinţific principal al guvernului fracez Jean-François Delfraissy a declarat că ar putea fi nevoie ca Franța să intre din nou în lockdown în condițiile răspândirii noilor tulpini ale coronavirusului.

''Dacă nu înăsprim măsurile, ne vom regăsi de la jumătatea lunii martie într-o situaţie extrem de dificilă (...) Vom avea probabil nevoie să intrăm din nou în lockdown. (...) Săptămâna acesta va fi critică, politicienii trebuie să decidă'', a spus Delfraissy, duminică. 

Citeşte mai multe despre:   Franta,   COVID-19,   MAE