MAE: Noi restricții pentru intrarea pe teritoriul SUA. Pasagerii trebuie să facă dovada că nu sunt infectați cu COVID-19

MAE: Noi restricții pentru intrarea pe teritoriul SUA. Pasagerii trebuie să facă dovada că nu sunt infectați cu COVID-19
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritățile modifică condițiile pentru intrarea pe teritoriul SUA, ca urmare a apariției noilor tulpini COVID-19. Toți cetățeniicare sosesc în Statele Unite pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 sau un document care să ateste faptul că persoanele în cauză au fost infectate cu virusul SA-CoV-2, fiind în prezent vindecate, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Când intrăîn vigoare restricțiie pentru călătoriile în SUA

Noile măsuri vor intra în vigoare marţi, 26 ianuarieşi vizează inclusiv copiii de peste 2 ani, inclusiv cetăţenilor americani, rezidenţilor permanenţi sau persoane care tranzitează țara.

Reprezentanţii companiilor aeriene nu vor permite îmbarcarea persoanelor care refuză prezentarea documentelor solicitate de autorităţile americane.

Testul pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 trebuie efectuat cu maximum 72 de ore (3 zile) anterior sosirii în Statele Unite ale Americii, fiind acceptate atât testele moleculare, cât şi testele antigen, iar documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie prezentat în format tipărit.

Aautorităţile recomandă ca persoanele care intră în Statele Unite ale Americii să se testeze după o perioadă de 3 până la 5 zile de la sosire şi să rămână în autoizolare la domiciliu/reşedinţă, pentru o perioadă de 7 zile din momentul intrării pe teritoriul SUA.

La sosirea în SUA, călătorii vor fi obligati să parcurgăși o procedură de verfiicare a stării de sănătate. Este recomandată autoizolarea la destinație, pe o perioadă de 14 zile și monitorizarea stării de sănătate.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot călători în Statele Unite ale Americii, în baza vizelor deţinute, perioada de şedere fiind reglementată de tipul de viză şi calitatea în care se face deplasarea.

Persoanele exceptate de la restricții

  • Cetățenii străini cu drept derezidență permanentă în SUA
  • Cetățenii străini care călătoresc la invitația guvernului SUA cu scopul de a sprijinilimitarea răspândirii și combaterea COVID-19
  • Ceicare intenționează să călătorească sau să tranziteze SUA
  • Orice membru al forțelor armate ale SUA sau membrii de familie ai acestora
Urmăriți B1TV.ro și pe