Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: O familie de cetăţeni români, repatriată din Republica Yemen

MAE: O familie de cetăţeni români, repatriată din Republica Yemen

Un articol de: Irina Mina - 21 Dec 2020, 22:40
MAE: O familie de cetăţeni români, repatriată din Republica Yemen Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, luni, că au fost finalizate procedurile specifice privind revenirea în România, din Republica Yemen, prin Republica Arabă Egipt şi Republica Turcia, a unei familii formate din trei cetăţeni români şi un cetăţean yemenit.

”Demersurile pentru facilitarea revenirii în ţară au fost realizate prin intermediul Ambasadei României la Cairo, al Consulatului Onorific al Republicii Yemen la Bucureşti şi al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, sub coordonarea Centralei Ministerului Afacerilor Externe, precum şi cu avizul autorităţilor române competente în materie. Ambasada României la Cairo a emis documentele de călătorie pentru cetăţenii români şi a îndeplinit procedurile de ieşire din Republica Yemen pentru toate persoanele repatriate, menţinând în permanenţă legătura cu acestea”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

MAE mai menționează că grupul de cetățeni români a primit sprijinul Organizației Internaționale pentru Migrație (O.I.M), prin rezervarea biletelor de avion și suportării costului acestora.

„Amintim că începând cu anul 2015, cu sprijinul O.I.M, au fost repatriați în total 119 cetățeni români. Ministerul Afacerilor Externe adresează mulțumiri tuturor autorităților străine și române implicate pentru sprijinul oferit în cadrul procedurilor care au condus la soluționarea cazului și la revenirea în siguranță a cetățenilor români”, transmite sursa citată.

Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistență și protecție consulară acordate de MAE cetățenilor români aflați în situații deosebite, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

 

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Yemen