Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe EXCLUSIV ONLINE // MAE, primele precizări despre afișele în limba română de pe Aeroportul din Dublin, privind traficul de persoane: Este vorba despre o acțiune a unui ONG irlandez 

EXCLUSIV ONLINE // MAE, primele precizări despre afișele în limba română de pe Aeroportul din Dublin, privind traficul de persoane: Este vorba despre o acțiune a unui ONG irlandez 

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Aug 2019, 23:57
EXCLUSIV ONLINE // MAE, primele precizări despre afișele în limba română de pe Aeroportul din Dublin, privind traficul de persoane: Este vorba despre o acțiune a unui ONG irlandez  Sursă foto: Twitter / Dublin Airport Externe

EXCLUSIV ONLINE // La finalul săptămânii trecute, pe rețelele sociale a circulat un mesaj potrivit căruia, pe aeroportul din Dublin, la birourile la care polițiștii de frontieră verifică documentele era un afiș cu următorul mesaj în limba română: ”'Dacă ești traficata pentru sex, te rugăm sa ne spui în confidențialitate". 

Într-un răspuns la o solicitare B1.ro, Ministerul român al Afacerilor Externe precizează că este vorba despre o acțiune a ONG-ul irlandez RUHAMA, specializat în acordarea de sprijin victimelor traficului de persoane. 

”ONG-ul irlandez RUHAMA, specializat în acordarea de sprijin victimelor traficului de persoane, a demarat o acțiune de prevenire și combatere a acestui fenomen în aeroportul din Dublin, pe o perioadă de trei zile, beneficiind de finanțarea și sprijinul Ministerului de Justiție al Irlandei. 

Acțiunea a fost realizată în cooperare cu poliția irlandeză și corpul poliției de frontieră, care se află în structura Ministerului de Justiție irlandez. 

Rezultatele acțiunii din parcursul celor trei zile nu pot fi puse la dispoziția Ambasadei României la Dublin, acestea conținând aspecte confidențiale ce țin de Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date”, se arată în răspunsul MAE pentru B1.ro. 

”De la prietena mea din Dublin: «Astazi, pe aeroportul din Dublin, TOATE birourile/gheretele politiei de frontiera care verifica pasapoartele la sosire aveau un afis cu mesajul IN LIMBA ROMANA 'Daca esti traficata pentru sex, te rugam sa ne spui in confidentialitate". Cu numere de telefon, adrese email etc. Mi s-a facut rau instantaneu. Ofiterul de frontiera care mi-a verificat mie pasaportul mi-a spus ca au pus afisele azi si deja el avusese un caz (era nici 10 dimineata). Ziceti voi ce sa facem ca eu am ramas fara aer.» Trebuie să învățăm EMPATIE”, este mesajul apărut pe 9 august pe Facebook. 

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Dublin