Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: Repatrierea românilor din Japonia a costat un milion de lei

MAE: Repatrierea românilor din Japonia a costat un milion de lei

Factura zborului efectuat de Tarom, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în perioada 18-21 martie, pentru repatrierea cetățenilor români din Japonia, se ridică la peste 1 milion de lei, a declarat purtătorul de cuvânt la MAE, Doris Mircea, în cadrul unei conferințe de presă, conform Agerpres.

"MAE a primit de la Compania Tarom, in data de 20 aprilie, factura aferenta in valoare de 1.041.521,48 lei. A fost intocmita documentatia de plata conform procedurii de aplicare a ordinului Ministerului Finantelor Publice 1792/2002, iar in momentul de fata documentatia isi urmeaza cursul de avizare si aprobare, urmand a fi efectuata plata. In perioada imediat urmatoare vom aplica dispozitiile HG si vom comunica si cetatenilor romani repatriati suma pe care trebuie sa o achite”, a spus Mircea.

MAE arătase anterior că cetățenii români din Japonia trebuie să primească asistență pentru revenirea în țară indiferent de costuri, aceasta fiind o chestiune de onoare.

Ministerul a anunțat, pe 18 martie, că Guvernul va suporta doar jumătate din costurile acestei intervenții, cetățenii români evacuații find nevoiți să acopere restul cheltuielilor.

Citeşte mai multe despre:   TAROM,   MAE,   evacuati,   Japonia