Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE, noi date despre situația românilor blocați pe insula Samothraki: Ce curse au la dispoziție turiștii pentru a ajunge pe continent 

MAE, noi date despre situația românilor blocați pe insula Samothraki: Ce curse au la dispoziție turiștii pentru a ajunge pe continent 

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Aug 2019, 20:52
Externe

Ministerul Afacerilor Externe revine cu precizări referitoare la situația românilor blocați pe insula grecească Samothraki. MAE transmite miercuri seară, printr-un cumunicat de presă, că este în contact cu autoritățile elene în legătură cu acest caz, iar consulul general al României la Salonic a ajuns în portul Alexandroupolis pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români. 

MAE transmite și că miercuri au fost programate trei curse pentru pasageri și mașini spre Alexandropoulis.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al MAE

Reiterăm că Ministerul Afacerilor Externe este, în continuare, în contact cu autoritățile elene și depune demersuri atât la nivel diplomatic cât și consular pentru soluționarea în cel mai scurt timp a situației și evacuarea tuturor cetățenilor români aflați în zona portului de pe insula Samothraki.

Consulul General al României la Salonic se află deja în Portul Alexandroupolis încă de la ora 15.30 (ora locală) pentru a acorda asistență consulară, în caz de necesitate. Diplomatul român va rămâne în zonă până la finalizarea demersurilor de evacuare a tuturor cetățenilor români aflați în zona portului.

Conform datelor comunicate de consulul român până la acest moment au fost două curse – una pentru autovehicule în care s-au regăsit doar 25 de autoturisme înmatriculate în România şi una de pasageri în care nu s-au regăsit și turiști străini.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Atena și Consulatul General al României al Salonic, menține în permanență legătura cu cetățenii români aflați pe insulă și urmărește îndeaproape demersurile de evacuare a acestora.

Conform informațiilor de ultimă oră comunicate de către reprezentanții Consulatului General al României la Salonic, programul de funcționare al navelor de transport pasageri și autovehicule, este:

-Nava ZEPHIROS, pentru pasageri cu plecare la ora 20:30 și ora 01:00 (ora locală)
-Nava ANAX, pentru autoturisme cu plecare la ora 21:00 (ora locală)
-Nava ANDRUS JET, pentru pasageri și autoturisme cu plecare în jurul orei 22:00 (ora locală)

Reamintim cetățenilor români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii: +30 6978996222.

Amintim că de trei zile sute de turişti printre care şi foarte mulţi români sunt blocați pe insulă după ce feribotul care trebuia să îi ducă pe continent nu a mai venit. Românii au ajuns la capătul puterilor după nopţi la rând dormite în maşini.

Turiștii trebuie să petreacă încă o noapte pe insula Samothraki, chiar dacă au început să se reia cursele cu feribotul.

Problemele românilor au început de luni dimineaţa când feribotul care ar fi trebuit să îi preia de pe insulă s-a defectat. Apoi, autorităţile elene au invocat rafalele de vânt extrem de puternice care nu permit vaselor să acosteze în port.
 

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Samothraki
 
 
 
Loading...