Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: România, aleasă în Consiliul pentru Drepturile Omului

MAE: România, aleasă în Consiliul pentru Drepturile Omului

România a fost aleasă, vineri, în Consiuliul pentru Drepturile Omului, urmând să aibă un mandat de trei ani, după alegerile din cadrul Adunării Generale a ONU, informează MAE, citat de Agerpres.

“Rezultatul acestui vot demonstrează aprecierea de care se bucură țara noastră pe scena internațională, ca partener de dialog activ și responsabil în domeniul promovării și protecției drepturilor omului. Totodată, succesul din data de 20 mai reprezintă un gest de recunoaștere a progreselor obținute în ultimii 20 de ani, în plan intern, în domeniul protecției drepturilor omului, consolidării democrației și statului de drept", se arată în comunicatul MAE.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, susține că acest mandate responsabilizează România privind îmbunătățirii activității generale a ONU.

“În opinia României, Consiliul Drepturilor Omului, ca organ specializat al ONU în acest domeniu, are un rol esențial pentru asigurarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale la nivel global. Ca membru, România este pregătită să contribuie la realizarea eficientă a mandatului", a declarat Baconschi.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Romania,   Teodor Baconschi,   Drepturile Omului,   onu,   mandat
 
 
 
Loading...